Про громадян Російської Федерації Руслана Боширова та Олександра Петрова, яких британська поліція підозрює в отруєнні колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері, майже нічого не відомо. Скупі дані про людей зрілого віку підштовхують до думки про можливу правоту британців: чоловіки з вигаданими іменами працюють на російську розвідку, пише «Фонтанка».

За офіційними даними, Боширов і Петров 2 березня 2018 року вилетіли з Шереметьєво до Лондона (аеропорт Гетвік) рейсом «Аерофлоту» SU2588 з 150 пасажирами на борту.

«Підозрювані придбали авіаквитки за закордонними паспортами серії «65», номери документів відрізняються останньою цифрою: …1297 і …1294. По всій видимості, на руках у Боширова і Петрова вже були зворотні квитки, причому на два поспіль рейсу з аеропорту Хітроу в Шереметьєво – вечірній 4 березня і нічний 5-го. Британська влада вважаює, що підозрювані скористалися першим», — повідомляє видання.

Відкриті джерела майже нічого не пишуть про Боширова. Народився 12 квітня 1978 року в Душанбе, в Москві зареєстрований в 25-поверхівці на Великий Набережній. Мешканці будинку кажуть, що у вказаній квартирі живе стара жінка. Правда, припускають, що чоловік може бути її сином, який там зареєстрований, але ніколи не жив.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У 2015 році на Боширова заводили дві справи за автомобільні штрафи, отримані 20 і 23 липня. Дивно те, що їх номери йдуть не по порядку: перше — №433048, друге – №432322, хоча їх оформляло один відділ судових приставів. При цьому інформація про Боширова відсутня на порталі світових суддів Москви справи і в банку даних виконавчих проваджень.

У мережі Боширов теж не дуже активний: створені в 2014 році сторінки - порожні. У Facebook у нього є один друг — дівчина з України. У «ВКонтакте» зазначено, що в 2004 році він закінчив географічний факультет МГУ за напрямом «Гідрологія суші».

Обом чоловікам видали паспорти 65-ї серії близько двох років тому. У вересні 2016 року-березні 2018-го вони відвідали Амстердам, Женеву, Мілан, неодноразово – Париж. Петров до справи Солсбері як мінімум один раз був у Лондоні – з 28 лютого по 5 березня 2017 року.

Даних за Петрова ще менше. Народився 13 липня 1979 року, працює нібито ФГУП НВО «Мікроген» (російський національний виробник імунобіологічних препаратів, створений у 2003 році злиттям 14-ти підприємств імунобіологічної галузі). Антитерористична поліція Великобританії вважає імена Боширова і Петрова псевдонімами, а їх особистості залегендованими. Скотланд-Ярд буцімто знає їх справжні імена. Згідно із заявою прем'єр-міністра Терези Мей, вони служать в ГРУ Міноборони РФ.

Нагадаємо, Путін швидко замітає сліди, поки Британія називає винних в отруєнні Скрипалів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Британія придумала покарання для Кремля.

Також "Знай.uа" повідомляв, що в мережі показали флакон, з якого отруїли Скрипалів.