Президент РФ Володимир Путін підписав указ про те, що до категорії державної таємниці відносять інформацію про позаштатних співробітників Служби зовнішньої розвідки (СЗР). Документ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації.


Це рішення дивним чином збіглося із іншою гучною подією: британська поліція оприлюднила фото та імена підозрюваних у справі отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.


Секрети Путіна та отруєння Скрипаля: що спільного?


Зокрема, Путін засекретив "відомості про які залучаються до виконання розвідувальних завдань співробітників органів зовнішньої розвідки Російської Федерації", які не входять до кадрового складу Міноборони, СВР і ФСБ. Указ номер 506 від 3 вересня 2018

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


В той же час британська поліція стверджує, що має достатньо доказів для звинувачення двох російських громадян у застосуванні нервово-паралітичної речовини у місті Солсбері. Слідчі назвали імена двох підозрюваних росіян - Олександр Петров та Руслан Боширов.

Також були оприлюднені фотографії підозрюваних.
Слідчі вважають, що обом підозрюваним близько 40 років і вони використали псевдоніми під час перебування у Британії. Їх звинувачують у спробі вбивства Сергія та Юлії Скрипаль та офіцера британської поліції Ніка Бейлі. Також їх підозрюють у змові з метою вбивства.


Дивіться: Отруєння Скрипаля: Британія висилає із країни 23 дипломатів РФ


Нагадаємо, у мережі показали флакон, з якого отруїли Скрипалів.
Як повідомляв Знай.ua, поліція оприлюднила фото підозрюваних у справі Скрипалів.
Також Знай.ua писав, у США знайшли заміну покійному сенатору Маккейну.