Колишній сенатор Арізони і республіканець Джон Кайл тимчасово займе посаду сенатора Штату у зв'язку зі смертю Джона Маккейна.

Цю інформацію повідомляє AP.

Відомо, що новим сенатором від Арізони стане 76-річний Джон Кайл (Jon Kyl), який погодився виконувати відповідні обов'язки до кінця поточного року.

Джон Кайл

Він є представником Республіканської партії США. У 2007 році видання "National Journal" відвело цьому політику четверте місце в списку найбільш консервативних політичних діячів Сполучених Штатів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Джон Кайл - мій дорогий друже. Це велика данина поваги Джону, що він готовий повернутися на державну службу, щоб допомогти штату Арізона" вдова Маккейна Сінді

Джон Маккейн і Джон Кайл

Президент США Дональд Трамп підтвердив інформацію у своєму Twitter написав, що чекає можливості попрацювати особисто з Джоном Кайлом.

Імовірно Кайл займе пост до кінця сесії Конгресу 3 січня.

Нагадаємо, що жителі української столиці запропонували присвоїти одній міській вулиці ім'я американського сенатора Джона Маккейна, який помер 25 серпня після тривалої хвороби.

Про це стало відомо завдяки інформації з петиції на сайті Київради.

"Американський сенатор Джон Маккейн був великою людиною, він неодноразово відвідував Київ у найважчі часи, його допомога неможливо переоцінити. Він був справжнім воїном у битві за демократію з червоною чумою! Він був великим другом і захисником України. Вважаю, що його ім'я має бути увічнено в назві однієї з вулиць нашого міста! - написав ініціатор Андрій Арсентьев.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", президент США Дональд Трамп заблокував пропозицію спікера Білого дому Сари Сандерс та керівника апарату Джона Келлі опублікувати офіційну заяву по смерті Джона Маккейна, в якому вони хотіли розповісти про життя сенатора і про його героїзм.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що глава Пентагону висловив співчуття у зв'язку зі смертю Маккейна.