Католікос всіх вірмен Гарегін II виступив із заявою, що Вірменська апостольська церква не підтримуватиме поділ церков. Про це в суботу, 17 листопада, повідомляють російські ЗМІ.

Як заявляє Гарегін II, вірменська церква – прихильниця канонічності, тому не підтримає кроки, які спрямовані на те, щоб розділити церкву. Такий він дав коментар, чи підтримує Вірменія Об'єднавчий собор в Україні.

Нагадаємо, Церква не може бути політичною організацією

"Сьогодні наша Церква несе свій хрест, – розповів в ефірі телеканалу «Інтер» Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій – який виражається у наріканнях на нас, у неправдах проти нас, у злих словах проти нас, звинувачення нас у якихось проступках, до яких ми не маємо відношення. Ми маємо свій погляд на окремі сторони нашої політики, яка сьогодні у нас є по відношенню до нашого народу, до нашої землі. Але ми не є ворогами, ні Українського народу, ні Української держави, ні Української влади", про це пише church.ua

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Онуфрій
Онуфрій

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Церква в Україні стане Помісною, але більше не буде українською

Розповідаючи про приїзд 15 листопада до Києва митрополита Галльського Еммануїла, сайт "ТСН". наводить безліч подробиць про хід підготовки до об'єднавчого Собору, на якому головуватиме митрополит Еммануїл, а також про позиції учасників цього процесу. При цьому для тих, хто поділяє прагнення нашої церкви до незалежності, багато чого з цього представляється досить тривожним.

Також Знай.ua" писав про те, що Табу на молитви: Україна жорстко відповіла знахабнілим польським попам

Рішення Польської церкви заборонити молитися разом з УАПЦ є зразком казуїстики.

Про це заявив речник УПЦ КП Євстратій Зоря у своєму Facebook.

За словами Зорі, рішення Польської православної церкви можна трактувати по різному.

Спікер вважає, що тільки Вселенський патріарх має повноваження збирати глави Помісних Церков і вирішувати українське питання. Зоря зазначив, що питання надання українській церкві автокефалії вже вирішене.