Речник Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій Зоря спростував заяву про те, що Архієрейський собор, на якому оберуть предстоятеля єдиної Українскої помісної церкви, відбудеться 22 листопада.

Про це особисто повідомив речник УПЦ КП на своїй сторінці в Facebook.

"Офіційно заявляю: поширювана в оголошенні інформація не відповідає дійсності. Знову змушений повторити: тільки офіційна (!) повідомлення про дату Собору буде означати, що вона вже визначена", - написав спікер УПЦ КП.

Речник УПЦ КП

Раніше прес-секретар предстоятеля УПЦ Московського патріархату протоієрей Георгій Коваленко заявив, що Архієрейський собор може відбутися 22 листопада. Саме на ньому нібито виберуть предстоятеля єдиної Української помісної церкви.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що навколо Почаївської Лаври, яку українці здавна вважають однією з головних святинь, розгорівся майновий скандал.

У Тернопільській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом передачі будівель Почаївської Свято-Успенської лаври у користування або оренду Української православної церкви Московського патріархату.

У прокуратурі додали, що інформація про наявність договору про передачу споруд Почаївської лаври у користування або оренду є предметом дослідження під час досудового розслідування.

В повідомленні додають, що на початку листопада депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця оприлюднив документи державному реєстратору, який в 2018 році виконав рішення прем'єр-міністра Януковича від 2003 року і передав у користування заповідника до 2052 року шість об'єктів Почаївської Свято-Успенської лаври, що в Тернопільській області (собори, дзвіницю, келії, архієрейський будинок – всього 7 тис. квадратних метрів).

Нагадаємо, московські пройдисвіти в рясах "захопили" Лавру: розлючені українці штурмують суд, "святині не віддамо". Лавру передали в оренду представникам московського патріархату більш ніж на 30 років.

Як повідомляв Знай. ua, церква не може бути політичною організацією.

Знай. ua писав, що Україна жорстко відповіла знахабнілим польським попам. Заборона Польської церкви вступати в молитовні контакти з УПЦ КП і УАПЦ назвали взірцем казуїстики.