У Російській православній церкві різко відреагували на повідомлення Вселенського патріархату.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відомо, що московські попи неоднозначно відреагували на слова Вселенського патріархату про припинення існування Української православної церкви МП.

"Звучать дуже тривожні заяви архієпископа Іова (Гечі). Ми серйозно стурбовані станом його душевного і духовного здоров'я", - сказав Волков.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Більше того він додав, що РПЦ "готова допомогти побратимові" з лікуванням, або ж навчанням в одній з російських семінарій.

Варто відзначити, що зовсім нещодавно скасування акта про передачу території України під адміністрацію Російської церкви, фактично, припинила існування в Україні УПЦ Московського патріархату. Про це заявив архієрей Константинопольської церкви, представник Вселенського патріархату архієпископ Тельміський Іов.

"Скасуванням акту 1686 скасована адміністрація Московською церквою Київської митрополії і всіх єпархій в Україні", — сказав архієпископ.

З канонічної точки зору, говорить архієрей, це означає, що в Україні більше не існує УПЦ МП: "Всі архієреї тепер в Україні де-факто, згідно з цим рішенням синоду, архиєреями Вселенського престолу, і вони тепер повинні чекати директиву Вселенського патріархату про свою подальшу долю".

Архієпископ не став прогнозувати, і тактично відповів, коли буде скликаний собор Вселенського патріархату щодо автокефалії української церкви. Він заявив, що це відбудеться, коли Константинополь вважатиме, що "час прийшов".

Він також заявив, що на сьогодні всі ієрархи українських церков мають однаковий статус, тому мають рівні права на участь в об'єднаному соборі.

Архієпископ Тельміскій Іов пояснив, що в Україні не зможуть канонічно існувати дві православні церкви.

"Згідно з канонами церкви, на території однієї держави повинна бути тільки одна православна церква", - розповів Іов.

Нагадаємо, стало відомо, як назвуть нову українську церкву.

Як повідомляв "Знай.ua", московські попи вирішили йти до суду, проте не Всевишнього.

Також "Знай.ua" писав, що архиєпископ УПЦ розповів, кого не пустять на об'єднавчий Собор.

Сотня єпископів з усього світу визначають терміни надання Києву Томоса