До Верховного суду надійшло три позовні заяви від різних представників УПЦ МП.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема різні представники московського духоменства намагаються через судж добитись скасування постанови ВРУ щодо звернення парламенту до Вселенського патріарха про надання Україні Томосу.

"Верховний суд розгляне кілька позовів до Верховної Ради України про визнання протиправною та скасування постанови від 19 квітня 2018 року "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні", - зазначили у прес-службі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім того у суді розповіли, що станом на 30 жовтня у провадженні знаходиться відразу ж три позови з яких два буде розглянуто у порядку спрощеного судочинства без виклику сторів лише відповідно до наявних матеріалів.

Варто відзначити, що серед позивачів вказані "Релігійна громада Української православної церкви при храмі на ім'я Святителя Миколая бердянської єпархії міста Бердянська Запорізької області" та Городницький Свято-Георгіївський чоловічий ставропігійний монастир.

"Провадження в цих справах відкриті 8 та 9 жовтня", - додали в суді.

Ще одну справу за позовом священика УПЦ МП єпископа Гедеона (Юрія Харона) призначили до розгляду в судовому засіданні з викликом сторін на 27 листопада 2018 року.

Разом з тим варто відзначити, що архиєпископ Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря заявив, що у часть митрополита Онуфрія та архієреїв Московського патріархату в об'єднавчому Соборі не має сенсу. Адже вони виступають проти автокефалії.

Євстратій Зоря заявив про це, відповідаючи на питання, яка позиція УПЦ КП щодо участі представників Московського патріархату.

"Яка підстава для архієреїв Московського патріархату приходити на Собор, якщо вони проти автокефалії? Уявімо собі, митрополит Онуфрій або митрополит Антоній, які проти автокефалії і про це заявляють, таки прийдуть на Собор", - заявив Зоря.

"Вони скажуть, що хочуть взяти участь. Вони архієреї? Саме так. З України? Так. Отже, скажуть вони, ми - члени Собору і ми проти об'єднання, проти автокефалії. Вони не самі прийдуть, а приведуть 90 архієреїв Московського патріархату", - додав Євстратій Зоря.

Нагадаємо, патріарха Кирила знову понесло.

Як повідомляв "Знай.ua",Томос для України відправив патріарха Кирила в "містичний вимір".

Також "Знай.ua" писав, що московський піп показав "оберіг" від ЛГБТ.

Томос для України: як просувається процес отримання автокефалії для православної церкви