Як тільки Константинополь прийме рішення про надання автокефалії Українській православній церкві, почнеться обрання нового голови.

Томос, який свідчить про те, що УПЦ стала незалежною церквою, отримає новий керівник, якого обиратимуть на Об'єднавчому соборі. Про це розповів Філарет - Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату.

"Глава Української церкви буде обраний на Об'єднавчому соборі, а Об'єднавчий собор складатиметься з архієреїв Київського патріархату – це 41 архієрей, 12 архієреїв Автокефальної церкви, 10 архієреїв Московського патріархату", – розповів священнослужитель.

Це станеться одразу після того, як Константинополь остаточно вирішить надати Україні автокефалію.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Трохи раніше розгорівся скандал навколо митрополита Онуфрія: глава УПЦ Московського патріархату відмовився зустрічатися з представниками Константинополя, оскільки екзархи не попередили його про свій приїзд заздалегідь.

Нагадаємо, у неділю, 23 вересня, вселенський патріарх Варфоломій під час Божественної літургії у Церкві св. Фоки в Стамбулі розповів, що відправив повідомлення всім сторонам про те, що Україна отримає автокефалію, оскільки це її право.

Як писав раніше "Знай.uа", колишній посол США в Україні Джон Гербст засумнівався щодо розумових здібностей скандального українського ведучого Юрія Кота, більш відомого як "голос Антимайдана". Гербст і Кіт обговорювали надання Україні Томосу, проти якого Росія активно протестує вже який місяць.

Також "Знай.uа" писав про те, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання автокефалії Української церкви московського патріархату стане менше наполовину і у нього більше не буде підстав для того, щоб боротися за перше місце серед православних церков.