Колишній посол США в Україні Джон Гербст висловив свій сумнів щодо розумових здібностей скандального українського ведучого Юрія Кота, більш відомого як "голос Антимайдана".

Дипломат і ведучий "зіткнулися" в ефірі пропагандистського російського телеканалу "Росія 1".

Гербст і Кот обговорювали надання Україні Томосу, проти якого Росія активно протестує вже який місяць.

Джон Гербст

В ефірі телеканалу Юрій Кот заявив, що якщо українська церква отримає Томос, в країні почнеться релігійна війна.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Пан Гербст! Я українець, я ходжу в Московський патріархат. Я дуже добре розумію ситуацію, яка у нас відбувається. Ви віддаєте собі звіт в тому, що цей розкол, який зараз підтримується з боку США, може призвести до реальної, а не міфічної, релігійної війни?" Юрій Кот

Юрій Кот

Крім того, скандальний ведучий додав, що буде відстоювати храми, "які зараз Філарет, з яким ви п'єте чай, збирається відібрати у нас".

Джон Гербст відповів на маразм Кота, заявивши, що "не чує розуму" у співрозмовника.

"За канонами православ'я, ієрархи православ'я за кордоном повинні підкорятися політиці своєї країни" Джон Гербст

Нагадаємо, депутати Верховної Ради попросили негайно перенести автокефалію. Відзначається, що в ньому містилося прохання про перенесення надання автокефалії української церкви з метою, спрямованою на збереження миру.

Лист, підписаний Андрієм Деркачем, Яковом Безбахом, Андрієм Шипка, Василем Горбалем та Григорієм Смитюхой було опубліковано на порталі "Оглядача".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання автокефалії Української церквою Московський патріархат стане меншим наполовину і у нього більше не буде підстав для того, щоб боротися за перше місце серед православних церков.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (Московський патріархат) митрополит Павло (Лебідь) пригрозив українцям “божим прокляттям”. Його звернення записано на відео і поширене в YouTube.