Днями скандальний московський піп осоромився скандальною заявою, яка більше схожа на маячню божевільного, а не мову "представника духівництва".

Відповідну заяву оприлюднили росЗМІ.

Чоловікам не рекомендується голити бороди, так як це призводить до гомосексуалізму. Про це заявив предстоятель Російської православної старообрядницької церкви (РПСЦ) митрополит Корнилій.

"Бог дав нам правила: написано, що Господь створив всіх з бородою. А католицький Захід зовсім відпав від цього поняття. А адже це однозначно: на іконах ми не можемо уявити собі Христа або будь-якого святого без бороди", - упевнений владика.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За його словами, "мужеложество від цього і пішло: змінюється чоловічий одяг, зачіски".

ЛГБТ-спільнота
ЛГБТ-спільнота

Раніше чеченський міністр з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації Джамбулат Умаров, коментуючи публікації ЗМІ про переслідування гомосексуалістів у республіці, заявив, що в Чечні геїв немає, оскільки "це неможливо генетично".

РПЦ
РПЦ

"Як потомствений горець, як чеченець, кажу вам я, чеченець Джамбулат Умаров: геїв в Чечні немає, і не було ніколи. Це неможливо генетично", - сказав Умаров.

Нагадаємо, у Росії просто немає вибору, прийде час і вони змиряться з рішенням Константинополя з українською автокефалією. Про це в черговий раз заявив Вселенський патріарх Варфоломій.

Варфоломій та Філарет
Варфоломій та Кирило

А ось представники РПЦ вважають, що вони не підкорятимуться рішенням Вселенського патріархату. Про це стало відомо завдяки заяві секретаря відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Ігоря Якимчука, яке він озвучив для прокремлівських ЗМІ.

"Ніякої потреби підкорятися рішенням Константинополя ні у РПЦ, ні у будь-якої іншої немає", - сказав він, аргументуючи це нібито відсутністю привілеїв для Константинополя з боку Вселенського собору, крім привілеїв честі, не дають яких-небудь владних повноважень".

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій


Як повідомляв раніше Знай.ua, після надання Україні автокефалії у РПЦ назріває декілька доленосних змін, одна з яких - імовірне позбавлення сану очільника престолу Московського "путінослав'я" патріарха Кирила.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило


Також Знай.ua писав про те, що Вселенський патріарх Варфломій підтвердив намір надати українській православній церкві Томос.