У Росії просто немає вибору, прийде час і вони змиряться з рішенням Константинополя з українською автокефалією. Про це в черговий раз заявив Вселенський патріарх Варфоломій.

Варфоломій та Філарет
Варфоломій та Кирило

А ось представники РПЦ вважають, що вони не підкорятимуться рішенням Вселенського патріархату. Про це стало відомо завдяки заяві секретаря відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Ігоря Якимчука, яке він озвучив для прокремлівських ЗМІ.

Ігор Якимчук

"Ніякої потреби підкорятися рішенням Константинополя ні у РПЦ, ні у будь-якої іншої немає", - сказав він, аргументуючи це нібито відсутністю привілеїв для Константинополя з боку Вселенського собору, крім привілеїв честі, не дають яких-небудь владних повноважень".

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Представники РПЦ оцінюють поведінку Варфоломія "неправославних католицьким" і такою, що "порушує православну віру".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що не буде відступати щодо свого рішення про надання автокефалії Українській православній церкві. Про це він розповів на засіданні міського правління грецької діаспори в Константинополі.

Він готовий підтримати Україну, незважаючи на тиск, який чинить Російська православна церква. Варфоломій зазначив, що привілеї Константинополя засновані на рішення та канонах Вселенських соборів і є обов'язковими до виконання абсолютно всім у Православ'ї.

Варто нагадати, що скандальна РПЦ заявила про готовність відновити діалог з Константинопольським Патріархом тільки після його вибачень.

Про це сказав у понеділок журналістам прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі священик Олександр Волков. Так, московський піп зазначив, що шлях на який став Вселенський патріарх може стати важким для всього православ'я і для віруючих в Україні зокрема.

Нагадаємо, архієпископ розкрив страшну роль Кирила в КДБ, віруючі хапаються за голови.

Як повідомляв Знай.uа державної церкви в Україні немає і не буде: українців шокували важливою заявою.

Знай.uа писав, московські попи терміново мобілізують прихильників: вимагають підтримати вогнище РПЦ в Україні.