Томос Українській православній помісній церкві буде надано в "потрібний час". Про це повідомив помічник Вселенського патріарха Варфоломія єпископ Макаріос Христопольский.

Помічник Варфоломія повідомив, що найскладнішим було рішення про автокефалію для УПЦ, а Томос - це другий і не такий важкий крок

В Константинополі заявили, що Томос Української православної церкви (УПЦ) буде надано в "потрібний час". Про це повідомив помічник Вселенського патріарха Варфоломія єпископ Макаріос Христопольский в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

За словами помічника патріарха, Варфоломій "зробить все в свій час".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Рішення про автокефалію України прийнято. Це було найскладніше. Томос - другий крок, і це не так важко. Томос - це завершення рішення, іншими словами -" посвідчення ". В потрібний час і Томос буде надано. Патріарх Варфоломій веде справу і зробить все в свій час ", - підкреслив Христопольский.

Макариос Христопольский

Нагадаємо, константинопольський патріарх Варфоломій заявив, що патріархат не відступить у питанні надання автокефалії Української православної церкви, незважаючи на заклики Російської православної церкви (РПЦ).

Нагадаємо, що раніше на питання про те, коли буде ухвалено рішення про надання Україні Томосу, член священного Синоду відповів подібною фразою: "коли настане час".

Як повідомляв портал "Знай.ua", після того, як Київський патріархат отримає автокефалію, під його крило перейде майже половина "московських" парафіян. Про це заявив речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

Також "Знай.ua" писав, Синод прийняв рішення про те, що Україна отримає Томос і зняв анафему з з патріарха УПЦ КП Філарета.