Після того, як Київський патріархат отримає автокефалію, під його крило перейде майже половина "московських" парафіян.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

"Потім, у перспективі наступних декількох років, гадаю, ще десь дві третини з тих, які залишаться, переходитимуть, а в довгостроковій перспективі, вважаємо, що в Україні взагалі буде існувати... як в Грузії - грузинська церква, в Болгарії - болгарська церква, в Румунії - румунська церква. Там немає Московського патріархату, тому що це аномалія з канонічної точки зору", - сказав він.

Він додав, що Російській церкві не залишиться нічого більше, як з часом все ж визнати незалежність Української православної церкви і це питання остаточно врегулюється. Священнослужитель додав, що на сьогоднішній день під "крилом" Московського патріархату знаходиться приблизно 12 тисяч парафій. Архієпископ відзначив, що в Києві може залишитися один храм зі статусом представника Московського патріархату, але при Київському патріархаті.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У мережі вже опублікували повний текст рішення Синоду

У четвер, 11 жовтня, у Стамбулі відбулося засідання Вселенського патріархату, під час якого обговорювалася можливість надання Українській православній церкві автокефалії.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив РПЦ в страшному релігійному злочині.