Митрополит Макарій (Малетич), який є предстоятелем Української автокефальної православної церкви, повідомив, що не висував свою кандидатуру як очільник майбутньої Єдиної української церкви.

«Я своєї кандидатури не висуваю. Я буду надвати підтримку тому, кого запропонує Вселенський патріарх », - розповів митрополит в інтерв'ю телеканалу ZIK.

Крім того, представник Московського патріархату Василь Анісімов досить скептично оцінив процедуру висунення кандидатів глави Єдиної української церкви.

Він зазначив, що вибори провели, проте Філарет виявився єдиним кандидатом. Це дуже «демократично», - з іронією висловився предствник МП.

Проте досі незрозуміло, коли відбудеться Об'єднавчий собор, під час якого оберуть голову Єдиної української церкви.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Втім, з єдиним кандидатом священослужителі Київського патріархату вже визначилися остаточно: новим головою вони бачать патріарха Філарета.

Нагадаємо, раніше у Варфоломія не відповіли на головне питання православних українців.

Томос Українській православній помісній церкві буде надано в "потрібний час". Про це повідомив помічник Вселенського патріарха Варфоломія єпископ Макаріос Христопольский.

Помічник Варфоломія повідомив, що найскладнішим було рішення про автокефалію для УПЦ, а Томос - це другий і не такий важкий крок

В Константинополі заявили, що Томос Української православної церкви (УПЦ) буде надано в "потрібний час". Про це повідомив помічник Вселенського патріарха Варфоломія єпископ Макаріос Христопольский в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що Філарет розповів, кому насправді дістанеться Томос.

Як тільки Константинополь прийме рішення про надання автокефалії Українській православній церкві, почнеться обрання нового голови.

Також "Знай.uа" писав, про те, що процес пішов: Філарет розповів, коли Україна отримає Томос.