Всім відомий скандальний патріарх Кирило впевнений, що Томос для України, наданий Константинополем - це "глобальне замовлення", щоб знищити Російську православну церкву.

Як повідомляють російські ЗМІ, про це московський піп заявив у вівторок, 30 жовтня, під час зустрічі з учасниками фестивалю "Віра і слово".

"Ставки дуже великі, і замовлення на руйнування єдності нашої церкви - це замовлення, яке має глобальний вимір", - заявив Кирило.

За його словами, комусь треба було нанести удар по цьому "острову свободи".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Так, путінський улюбленець вважає, що православні росіяни "вільні від глобального обману і панування чужих думок".

Патріарх додав також, що "трагедія України виходить за межі політичного поля, вона має містичний вимір".

Кирил розповів також, як займався підготовкою закритої зустрічі з Варфоломієм, що відбулася 31 серпня. За його словами, це була остання спроба вирішити релігійний конфлікт з Україною дипломатичним шляхом. Російський представник стверджує, що пропонував константинопольському патріарху провести зустріч десь на нейтральній території, наприклад в Шамбезі (Швейцарія).

Однак Варфоломій відмовився куди-небудь їхати і наполіг, аби зустріч відбулася в його стамбульській резиденції. Патріарха Кирила стали відмовляти в Москві від цього візиту, вважаючи, що для нього це буде принизливим.

Кирило підкреслив, що вже тоді, в серпні, Варфоломій був налаштований дуже радикально і різко з будь-якого питання, що стосувалося України. Дійсно, з чого б.

Нагадаємо, у Росії просто немає вибору, прийде час і вони змиряться з рішенням Константинополя з українською автокефалією.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", після надання автокефалії у РПЦ назріває кілька доленосних змін, одна з яких - ймовірне позбавлення сану глави Московського престолу "путінослав'я" патріарха Кирила.

Також "Знай.uа" писав про те, що Вселенський патріарх Варфломій підтвердив намір надати українській православній церкві Томос.