Участь митрополита Онуфрія та архієреїв Московського патріархату в об'єднавчому Соборі не має сенсу. Адже вони виступають проти автокефалії.

Про це розповів в одному з нещодавніх інтерв'ю архиєпископ Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря.

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Євстратій Зоря заявив про це, відповідаючи на питання, яка позиція УПЦ КП щодо участі представників Московського патріархату.

"Яка підстава для архієреїв Московського патріархату приходити на Собор, якщо вони проти автокефалії? Уявімо собі, митрополит Онуфрій або митрополит Антоній, які проти автокефалії і про це заявляють, таки прийдуть на Собор", - заявив Зоря.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

"Вони скажуть, що хочуть взяти участь. Вони архієреї? Саме так. З України? Так. Отже, скажуть вони, ми - члени Собору і ми проти об'єднання, проти автокефалії. Вони не самі прийдуть, а приведуть 90 архієреїв Московського патріархату", - додав Євстратій Зоря.

Варто нагадати, що в Стамбулі 31 жовтня пройшла закрита зустріч глави РПЦ Кирила зі Вселенським патріархом Варфоломієм, яка також стосувалася питання надання автокефалії Українській церкві.

Як повідомив патріарх Кирило, він пропонував константинопольської стороні провести зустріч на нейтральній території, наприклад, у швейцарському місті Шамбезі. Але патріарх Варфоломій, нібито наполягав на зустрічі саме на Фанарі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всім відомий скандальний патріарх Кирило впевнений, що Томос для України, наданий Константинополем - це "глобальне замовлення", щоб знищити Російську православну церкву.

Нагадаємо, у кращих традиціях РПЦ: московський піп показав "оберіг" від ЛГБТ.

Як повідомляв Знай.uа українцям пояснили, як Путін перетворює Закарпаття на новий Донбас.

Знай.uа писав, Філарет зробив дивну пропозицію московським попам.