У неділю, 18 листопада, у Києві поблизу Володимирського собору стався конфлікт між іноземним фотографом і двома чоловіками. Пригода выдбулася о 12:45. У результаті конфлікту один із чоловіків вдарив фотографа в обличчя, інший - застосував газовий балончик. Що спровокувало інцидент, поки невідомо. Іноземець розповів правоохоронцям, які прибули на місце нападу, що на нього накинулися двоє невідомих у той час, коли він проводив зйомку.

Спочатку, за словами потерпілого, між сторонами виник словесний конфлікт, але, не вирішивши його вербально, в хід пішли кулаки і газовий балончик. Після цього нападники втекли, а потерпілий, не розгубившись, почав знімати їх. Отже, в розпорядженні поліцейських є тільки фото спин правопорушників. Їх пошуки тривають.

Подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Шевченківського управління поліції. Правоохоронці кваліфікують інцидент як хуліганство. Поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За скоєне правопорушників, якщо вони будуть затримані і провину їх доведуть у суді, загрожує до чотирьох років позбавлення волі. В іноземця ж є перспектива дызнатися про особливості правоохоронної та судової системи України на власному досвіді.

Сайт "Знай.иа" днями повідомляв про хуліганстві в столиці з застосуванням газового балончика

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Неповнолітньому також інкримінують статтю 296, але частина 4 - хуліганство, здійснене із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

При цьому малолытный правопорушник ще й знімав свої діїна мобільний телефон. Його молодші товариші, котрі перебували разом з ним, теж знімали на відео, щоб потім викласти ці записи у соціальні мережі.

Від дій хулігана постраждало дві жінки віком 59 та 62 роки.