19 листопада погодні умови різко і несподівано для всіх українців погіршаться. До такої міри, що на це навіть не звернули увагу рятувальники, давши українцям кілька порад, як вберегти своє здоров'я та життя під час неприємних змін. Прес-служба ДСНС випустила спеціальне повідомлення. Зміст його такий, що вдень у понеділок, 19 листопада, в Україні очікуються сильні снігопади з мокрим снігом і ожеледь на дорогах.

Особливо сильні опади будуть на півдні. У південних областях, Криму та Приазов'ї синоптики очікують пориви вітру до 15-20 м/с. Киянам рекомендують залишатися вдома, але тим, хто повинен виходити в місто і виїжджати кудись на автомобілі, рекомендують наступні поради:

Водіям:

  • Не порушувати швидкісний режим та дистанцію, а маневри і водійське молодецтво приберегти для більш сприятливої погоди, інакше є ризик аварій.
  • Під'їжджаючи до пішохідних переходів та дитячих установ, заздалегідь знижуйте швидкість до мінімальної – ожеледь може перешкодити нормальному і своєчасного гальмування вашого автомобіля.
  • У разі погіршення видимості на дорозі, що дуже ймовірно, запалюйте габаритні вогні або протитуманні ліхтарі;
  • "Перевзуйте" автомобіль – вже зараз настав той період, коли використання літньої гуми вже неприпустимо і може призвести до автокатастрофі.

Поради пішоходам:

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
  • ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте і трохи зігніть у колінах, ступайте на всю підошву;
  • не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів і струсів мозку. Розмахуйте руками в такт ходьби - так краще утримувати рівновагу;
  • при порушенні рівноваги під час ходьби при ожеледі спробуйте швидко присісти - це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;
  • якщо падіння не уникнути - напружте м'язи, згрупуйтеся, а доторкнувшись до землі спробуйте перекотитися, - удар, спрямований на вас, зменшить силу;
  • будьте уважні навіть на тротуарах - автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати;
  • перебігаючи дорогу перед автомобілем, врахуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів;
  • обходьте металеві кришки люків - як правило, вони покриті льодом.

Як раніше повідомляв Знай.uа в цей день колючий мороз закриє українців по домівках. Сніг випаде у всіх областях України.
Також ми писали, яке сьогодні свято і чого категорично не можна робити в цей день.

Нагадаємо, синоптики передавали тривожні новини.