У понеділок, 20 листопада Верховна Рада провалила голосування за законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Голова Верховної Ради Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування проект постанови, однак необхідної кількість голосів не набиралось.

Співавторами законопроекту про перейменування області на Січеславську виступила група народних депутатів: Андрій Денисенко, Андрій Тетерук, Юрій Береза, Вікторія Сюмар, Максим Бурбак, Ганна Гопко, Павло Пинзеник, Рефат Чубаров і Леонід Ємець.

Вони аргументують необхідність перейменування тим, що територія цієї області нерозривно пов'язана з історією українського козацтва та його адміністративно-військовим центром, який мав назву Січ.

Крім того, як наголошують співавтори законодавчої ініціативи, саме Січеслав є другою неофіційною назвою Дніпра та другою за рейтингом симпатій городян.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Наступного дня після провального голосування, Президент Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект, у якому пропонує перейменувати Дніпропетровську область на Дніпровську.

Народний депутат Андрій Денисенко заявив, що таке рішення вихолостить головну ідею перейменування, яка полягає у тому, щоб область мала не просто нейтральну, а саме українську назву, що відповідає історичній та культурній традиції.

Денисенко звинуватив нардепів у тому, що вони втягнули президента "в антиукраїнську авантюру". Про це депутат написав на своїй сторінці у Facebook.

"Депутати, які сидять на грошах місцевих регіоналів, втягнули Президента України в антиукраїнську авантюру - щойно він вніс від себе в парламент перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

Це рішення вихолостить головну ідею перейменування - щоби область мала не просто нейтральну, а саме українську назву, яка відповідає місцевій та загальнонаціональній історичній й культурній традиції.

Саме такою є назва Січеславська область, голосування за яку вчора свідомо і ганебно провалила фракція БПП", - написав Денисенко.

Народний депутат закликав "керівництво БПП" почути голос громадськості й припинити боротися з історичною пам‘яттю українського народу.

Андрій Денисенко також заявив, що починає "по новому колу" збір підписів народних депутатів, щоби черговий раз внести законопроект перейменування області на Січеславську.

Депутати, які сидять на грошах місцевих регіоналів, втягнули Президента України в антиукраїнську авантюру - щойно він...

Geplaatst door Андрій Денисенко op Woensdag 21 november 2018

Нагадаємо, народні депутати відмовилася підтримати перейменування Дніпропетровської області в Січеславську.

Як повідомляв портал Знай.ua, у рамках процесу декомунізації з'явилася ініціатива про перейменування іще однієї області – Закарпатської.

Також Знай.ua писав, Парубій розповів, чого чекати від перейиенування областей в Україні.