Мета – головне

Головний герой роману Уїнстона Грума і однойменного кіно Форест Гамп бігав через самотності, нічого більше, пише КП в Україні. Спочатку він хоче побігти до кінця дороги, потім через місто, округу, а потім і до кордону з Міссісіпі.

А ось Андрій Лютий, 33-річний чоловік з Дніпра захотів добігти до Запоріжжя, щоб виконати свою мету, довівши, що його місто – оплот козацтва..

Сам Андрій, - будучи молодим і колоритним, говорить про себе, що є козаком і за походженням, і за поглядами разом з діяльністю. Андрій захотів довести, що володіє також і козацької витривалістю: приблизно за 12 годин він зумів подужати майже 2 марафону – 80 кілометрів, фінішувавши на острові Хортиця. Стверджують, що він втік від першого і до останнього Дніпровського порога. Сам Андрій, за його твердженням, ніколи не займався спортом професійно. До того, як він поставив собі незвичайну мета, його максимальний рекорд – 8 кілометрів, і 14 років назад.

Марафон

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- Я на початку року ставлю собі спортивну мету, - каже козак Андрій про свій рекорд.– минулого року, наприклад, захотів віджатися 100 тисяч разів. Вийшло. У лютому 2018 року придумав цей марафон і почав готуватися – в цілому 10 місяців. Навесні пробіг марафон, потім класичну дистанцію сверхмарафона – 50 км. На наступному етапі в Карпатах по гірській місцевості мені підкорилася 60-километровка.

На Запоріжжі Андрій висунувся ще в темний час доби, близько шостої ранку. Як раз вулицю струсонув перший мороз і невеликий сніг.


Хвору ногу відправив туди, звідки вона зростає

- Це абсолютно не заважало, - каже козак Лютий. – Сніг, навпаки, зробив трасу більш яскравою. Адже зазвичай вона сіра, наганяє тугу. Куди більше незручностей доставила нога. Коли біг 25-й кілометр, то я потягнув зв'язку, але з забігу не знявся.

Описуючи свій марафон, дніпровський "Форрест Гамп" жартує, що приблизно за десять кілометрів до фінішу свою хвору ногу він відправив туди, звідки вона росте і пригрозив серйозним розмовою будинку. І все ж останні три кілометри були складними – навіть ходьба завдавала біль. Надихався музикою в навушниках і які пролітають зрідка снігом.

На відміну від героя культового фільму, численних шанувальників у Андрія не знайшлося. Лише одна людина пробіг за компанію перші десять кілометрів.

- Я був, так би мовити, на повному самозабезпеченні, - з посмішкою говорить Андрій. – За спиною був рюкзак з їжею і водою. Робив по дорозі кілька коротких зупинок. Машини не зупинялися, але деякі водії сигналили, підбадьорювали.

До наміченої мети, кінцевій точці на Хортиці казав прийшов вже коли стемніло, трохи постояв, віддихався, викликав таксі і поїхав на вокзал. Зворотний шлях він скоротал з допомогою автобуса. Дає обіцянку не кидати біг, але на наступний рік поставить нову мету. Андрій Лютий планує запитати ради у передплатників і друзів у соцмережах. Каже, вибере один із запропонованих варіантів, який сподобався найбільше.

Нагадаємо, Біжи, Террі, біжи: хлопець безперервно біг 143 дні. Подолання 5373 кілометрів закінчилося досить непередбачувано

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Найздоровіші люди планети відмовилися від тренувань і спортзалу, ось що вони вигадали

Також "Знай.ua" писав про те, що Починати займатися спортом ніколи не пізно: 92-річна жінка взяла участь у марафоні і пробігла 42 кілометри. Це гідно поваги