Аби бути у формі, підтримувати імунітет і вражати всіх не обов'язково відвідувати тренажерний зал. Вчені довго думали над тим, чи дійсно це варте витрачених коштів і зробили несподіваний висновок.

Допоможе стати довгожителями-красунчиками (красунями) звичайна спортивна хода, але займатися таким видом спорту також треба вміти.

У так званих "блакитних зонах", мешканці жителі яких відрізняються завидною довголіттям, люди не тягають залізо, не беруть участі в марафонах, не пітніють в спортзалі. Вони і так перебувають у постійному русі, цього вимагає життя: працюють у саду, на подвір'ї і в будинку, доглядають за городом, багато ходять пішки.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Виявляється, постійний рух - запорука довголіття, адже така звичка є у всіх відомих довгожителів планети. Коли ви прогулюється пішки до роботи або піднімаєтеся по сходах, ви теж рухаєтеся. Намагайтеся добиратися до магазину на велосипеді, а до садочка - пішки. Зробіть так, щоб у вашому житті було більше руху - дві зупинки до будинку можна пройти пішки, доїхати до річки можна і на велосипеді. 15 хвилин буде цілком достатньо.

Взагалі 6 годин ходьби в тиждень значно знижує ризик смерті від серцево-судинних і респіраторних захворювань, а також раку. Навіть два години активної ходьби в тиждень краще, ніж нічого. Ходьба - відмінні ліки для вашого мозку, щоденна активна прогулянка може знизити ризик розвитку деменції на 40%.

Кожен ваш крок викликає вивільнення енергії, підвищення гормонів і добре самопочуття завдяки дії хімічних речовин в мозку. Удари серця підвищуються з приблизно 70 ударів до 100 - 150 ударів в хвилину.

При цьому більше крові і кисню гойдається до м'язів. Коли ви ходите, ви починаєте спалювати 5 калорій в хвилину (на відміну від однієї калорії в хвилину, коли сидите), і ці калорії тривають спалюватися до однієї години після прогулянки, навіть, коли ви відпочиваєте.

Основні поради новачкам:

Тримайте голову і дивіться вперед, підборіддя паралельно землі.

Напружуйте м'яко м'язи живота одночасно з кожним кроком.

Вільно махати руками, тримаючи лікті злегка зігнутими.

Підтримуйте вертикальне положення: спина пряма, але не згорбившись вперед або нахилена назад.

Робіть прокатку ноги з п'яти на носок.

Намагайтеся розслабити плечі і шию.

Дивіться: чому ходити пішки – це корисно?

Нагадаємо, оприлюднено список продуктів, без яких нереально пережити зиму. Як повідомляв "Знай.ua", оптична ілюзія з червоних маків зробила вчительку зіркою мережі. Також "Знай.ua" писав, вчені виявили несподівану причину алкоголізму.