Наочним прикладом того, що наші очі можуть нас обманювати, служать оптичні ілюзії. Дивлячись на такі картинки, ми бачимо зовсім не те, що є насправді. Втім, саме за це ми і любимо подібні зображення.

Таку неймовірну оптичну ілюзію не помітно для себе створила вчителька початкових класів з Канади.

Як розповіла жінка, вона готувалася до уроку і випадково створила нову оптичну ілюзію. Фото винахідлива пані опублікувала на порталі Reddit.

Так вчителька накреслила на червоному аркуші паперу заготовки для квітів. Її учні повинні були вирізати шаблони, щоб зробити з них красиві червоні маки до Дня пам'яті полеглих, який святкується в країнах британської Співдружності націй щороку 11 листопада. У цей день прийнято дарувати червоні маки, як символ пролитої солдатами в боях крові, тому дітям доручили намалювати маки на червоному папері, а потім вирізати.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Коли жінка заповнила весь аркуш паперу контурами квіток, вона прийшла в замішання. Їй здалося, що лінії перетинаються, все перед очима замигтіло, хоча вона знала, що це не так.

Жінка поділилася створеною оптичною ілюзією в мережі. На її здивування, пост за кілька днів набрав 124 тисяч лайків і 2 тисячі коментарів. Користувачі відзначили, що, хоча й знали про сенс ілюзії, все одно здивувалися, коли їх очі "підвели".

"Мені так сподобалося, що цю ілюзію намалювали ненавмисно. Коли я дістала телефон, щоб сфотографувати малюнок, діти дуже сміялися. Але це дуже круто, і діти вирішили, що це круто".

Після того як пост вчительки з ніком Slippery Pockets став вірусним, в коментарі прийшли фахівці і пояснили, що секрет у психології, а конкретно в тому, що наш мозок намагається завершити гештальт. Простіше кажучи, людський мозок спочатку бачить ціле і тільки потім деталі, і навіть якщо в картині відсутні якісь частини, очі самі додумують відсутнє.

Нагадаємо, Кім позувала в прозорій сукні від Jean Paul Gaultier, з принтом, який створив оптичну ілюзію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", соцмережі заполонила нова оптична ілюзія, яка з'явилася з неосяжних просторів реп-музики. Музикант MartyMula виклав в Twitter загадкову фотографію, на якій зображена якась частина тіла з волоссям.

Також "Знай.uа" писав, в Арабських Еміратах світу став доступний незвичайний музей. У цьому місці зібрані експонати, які розбурхують уяву. Тут люди можуть відчути, як земля йде з під ніг, а розум виходить на нові орбіти підсвідомості.