Клімат безпосередньо впливає на тягу людей до алкоголю. Стверджується, що кількість випитого алкоголю безпосередньо пов'язано з тим, наскільки холодніше погода в країні.

Такий висновок зробили міжнародні вчені з Мексики, Іспанії і США, повідомляє Hepatology.

У ході досліджень були проаналізовані дані про вживання спиртних напоїв в 193 країнах світу і зіставили їх з кліматичними умовами цих держав.

Алкоголь
Алкоголь

Виявляється, що жителі холодних країн частіше прикладаються до чарки. А ось жителі країн з теплим кліматом алкоголем зловживають менше.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

До того ж, жителі країн з холодним кліматом більше страждають від алкоголізму, захворювань печінки, в тому числі цирозу.

Як стверджують дослідники, ці дані пояснюються тим, що жителі холодних країн шукають в алкоголі порятунок від депресії і можливість зігрітися.


Нагадаємо, Так і до алкоголізму недалеко: Тереза Мей зізналася, як заспокоює себе з-за Brexit

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей розповіла, що стаканчик сильного алкогольного напою допоміг їй прийти в себе після п'ятигодинного обговорення угоди з Brexit з кабінетом міністрів.

Тереза Мей
Тереза Мей

Про це повідомляє Daily Mail.

Так, за словами Мей відразу ж після важких переговорів їй також допоміг прийти в себе чоловік Філіп, який і пригостив алкоголем прем'єр-міністра.


Як раніше повідомляв "Знай.ua", Алкоголь і сигарети: крім ціни влада приготувала ще один сюрприз

Українські парламентарії готують новий заборону. Так, прозвучала пропозиція підвищити допустимий вік для купівлі алкоголю і тютюнових виробів. Імовірно, особи молодше 21 року не зможуть їх купувати.

заборона на продаж алкоголю
заборона на продаж алкоголю

З 18 або 21? З якого віку дозволити купувати сигарети і алкоголь

"Чим пізніше, тим краще", - вважає Отто Стойка, лікар і голова правління організації "Платформа Здоров'я". Тканини мозку розвиваються до 22-25 років. А 21 людина продовжує навчатися у вузі і опановує професійні навички. Багато нейронних зв'язків формуються в молодому віці. А нікотин і алкоголь - це психоактивні речовини, які впливають на нейрони безпосередньо й на зв'язки між ними, тобто, на їх роботу" говорить Отто Стойка.

Також Знай.ua" писав про те, що 5 простих способів залишатися тверезим