Революція Гідності змінила ставлення до ситуації в державі багатьох українців. Про вплив Майдану на своє життя нещодавно заявив і російський незалежний журналіст, блогер Аркадій Бабченко.

На своїй сторінці у Facebook він написав, що нічого так не змінює людей, як побачена на власні очі смерть, втім про своє перебування серед активістів не шкодує:

"Ні дня, ні хвилини, ні секунди ніколи ні про що не шкодував. Одні з кращих днів мого життя. Україні вдалося те, що не вдалося ще жодній країні. Жодної! Всі країни Східної Європи і ті з країн Західної Європи, що потрапили під імперську п'яту, змогли вирватися з-під неї тільки тоді, коли почала розвалюватися сама імперія. Польща, Фінляндія, країни Балтії, Кавказ - виривалися тільки тоді, коли імперія ставала слабкою. Єдині в Європі. Єдині в світі. Ніхто не зміг зробити те, що зробили ми", - написав він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Бабченко додав, що активістів Майдану і тоді, і зараз впізнати не складно: у кожному з них живе ідея, не дарма Революцію присвятили саме Гідності, а не якомусь іншому поняттю:

"У ті дні в тому місці зібралося неймовірне співтовариство абсолютно унікальних людей на планеті. Це були найкращі люди, яких я зустрічав у своєму житті. Не за ковбасу. За волю. За гідність. А не шкодуєш? Адже міг би зараз відносно нормально і ситно існувати ... Ти так нічого і не зрозумів, друже. Я був народжений рабом. В імперії. І все життя був рабом. І тільки там, на четвертому десятку, знайшов свою гідність. І рабом я більше ніколи вже не буду. А тепер іди. Нам більше нема про що розмовляти ", - зазначив Бабченко.

Блогер додав, що особисто провів на Майдані кілька місяців, але з пам'яті не стерлися страх, цькування, розстріли.

"Плювати. Я вже переміг. Усе", - підсумував Бабченко.

Дивіться: День Гідності та Свободи: хронологія двох революцій

Нагадаємо, українці згадують криваві злочини "Беркуту" на Майдані. Як повідомляв "Знай.ua", у мережі оприлюднили важливі спогади активістів Революції Гідності. Також "Знай.ua" писав, Притула заінтригував Україну у річницю Майдану.