В Ужгороді вибухнув справжній культурний скандал з абсолютно некультурною реакцією: пам’ятник жертвам Голодомору в Україні був виконаний за незрозумілим ескізом і в дуже дивному стилі.

Справа в тому, що пам’ятник був одним з найбільш очікуваних подій в місті.

Його дислокація повинна була стати візитною карткою міста. Постамент був змонтований на Народній площі, огляд якої добре відкривається з набережної Незалежності, місця постійної "тусовки" туристичних груп, повідомляє Politeka.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Замовили роботу у Закарпатській ОДА, представники якої і фінансували споруду. Місцеві неодноразово виступили проти такого аж "занадто трагічного" монумента, більшість вважає, що місцем установки постаменту добре підійшла б Кальварія, так зване місце вічного спокою мертвих.

Крім того і сам ескіз проекту був на думку закарпатців не з кращих. Повідомляється, що у відборі можна було виділити ряд інших відомих майстрів, однак ОДА з якоїсь причини зупинилася саме на проекті столичного автора.

"Це ж скількох людей, що зараз голодують, можна було нагодує за ці 2.3 мільйона гривень???", "Сайлент Хілл якийсь", "Ну придурки, аби гроші десь списати, а толку", "Краще заберіть швидше, а то самосуду не уникнути, явно не вдасться", "совковий кошмар!", це просто какашка з крилами", "Набережна – улюблене місце прогулянок багатьох ужгородців і не тільки. Такому пам’ятнику не місце на набережній", - пишуть у коментарях.

Дивіться: Голод 33 року, трагедія нації

Нагадаємо, вчені розкрили страшну таємницю найдавнішої культури. Як повідомляв "Знай.ua", вірянам показали неймовірні властивості молитви "Отче наш". Також "Знай.ua", скандальний олігарх отримав мільйони державний дотацій на власний бізнес.