На тлі довгоочікуваного прийняття бюджету 2019 року, українцям розписали основні показники, як на долоні: податки, інфляція, пільги. Але про державні дотації, які з ваших з нами кишень віддають олігархам, чомусь мовчать. Мова йде у першу чергу про одіозного власника "Миронівського хлібопродукту" та "Нашої Ряби" зокрема, Юрія Косюка.

Не так давно у мережі оприлюднили інформацію, що він найняв штатних психологів на підприємство, аби ті "здали" всіх невдоволених роботою (потім звільнити легше, є за що).

Більш того, тепер вся "Наша Ряба" всіяна камерами: спостерігатимуть, щоб не крали. На цю дивну ініціативу звернув увагу на сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Тут днями Косюк заявив, що встановив камери на своєму виробництві, щоб звільняти "сумних" співробітників. Наступний етап - це фільтрувати сумних курей, щоб на прилавки не потрапляло депресивне м'ясо. А щастя курей прямо пропорційне державним дотаціям. Цей Косюк зламався, дайте іншого", - іронізує Шнайдер.

Але й це ще не всі сюрпризи від команди олігарха. Днями біля стін ВР перехожі та депутати отримали текст "ультиматуму", де народних депутатів закликають проголосувати за виділення дотацій підприємствам мільярдера Юрія Косюка і "забути про війну в країні, про освіту і про ліки для онкохворих".

"Ми вдячні прем'єр-міністру за його працю і постійні дотації для нас. Йому доводиться важко працювати день і ніч, щоб левова частка надходила саме нашому господареві Юрію. Ми вимагаємо і надалі виділяти державні субсидії на прибутковий бізнес нашого господаря", - йдеться в тексті ультиматуму.

Як відомо, в проекті Держбюджету на 2019 рік передбачено дотації на підтримку агросектору в районі 6 млрд грн. Левову частку цих дотацій отримають не дрібні фермери, а великі агрохолдинги - зокрема мільярдери Юрій Косюк і Олег Бахматюк.

За його словами, в 2017 і 2018 майже половину коштів, виділених на державну підтримку аграріїв, було направлено на розвиток підприємств ПАТ "Миронівський хлібопродукт" та Укрлендфармінг, які не потребували і не потребують державної підтримки.

Крім того, підприємство Косюка ТОВ "Вінницька птахофабрика" 1. листопада отримала 618 мільйонів гривень бюджетних дотацій, а всього за рік - 812 мільйонів гривень. Кошти надані за програмою часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів.

В результаті на 500 млн грн (до 1,7 млрд грн) була збільшена програма компенсації вартості тваринницьких комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільгосппродукції без залучення банківських кредитів.

Власник "Нашої ряби" вважає абсолютно справедливим, що його компанії отримали 1,4 млрд грн державних дотацій. Основний аргумент Косюка - компанія сплатила більше податків - 4,2 млрд грн, і вона єдина в списку найбільших платників податків країни, тому, нібито, заслуговує найбільші дотації.

Втім, людей це зовсім не переконує: можливо, саме тому минулого тижня спеціальний кореспондент "Знай.ua" став свідком мітингу, який проходив паралельно із протестом водіїв.

Ці сами "кури Юри" були приводом для насмішок, активісти перевдягалися у "чеботурочок" і тримали у руках плакати із написами: "Косюк – наш бог". Звісно, це тільки іронія.

Дивіться: Юрій Косюк побудував на місці археологічної пам'ятки розкішний палац

Нагадаємо, українці масово їдуть на заробітки у Росію. Як повідомляв "Знай.ua", МВФ офіційно визнав Україну однією з найбідніших держав світу. Також "Знай.ua" писав, життя нового керівника УЗ порівняли з ситуацією у плацкарті.