Днями Кабмін звітував перед українцями щодо економічної ситуації, зі слів прем'єра все звучало райдужно: рівень інфляції не катастрофічний, зарплати підвищать, тарифи знизять.

Все б нічого, але радіти зарано, адже наша держава, на жаль, внесена у список найбідніших у світі, тепер - офіційно. На цьому наголосив на сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер:

"Вітаю Петра Олексійовича. Вітаю Володимира Борисовича. Вітаю Андрія Олексійовича. Нарешті у них вийшло. Нарешті вони змогли. Відповідно до нового звіту Міжнародного Валютного Фонду, Україна офіційно визнана найбіднішою країною Європи. Молдова, яка раніше вважалася найбіднішою європейською державою обійшла нас за рівнем ВВП і розміром заробітної плати. Тепер ми сусіди з Папуа, Новою Гвінеєю, та іншими африканськими країнами, всього лише п'ять років знадобилося цим хлопцям, для досягнення такого "дивовижного" результату. Просто фантастика. А точніше фантасмагорія ...", - звернув увагу Шнайдер.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Втім, не тільки МВФ не тішить нас прогнозами. Раніше про кризове становище говорила і директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен:

"Економічна криза, що почалася в Україні у 2014 році, призвела до того, що рівень бідності зараз є вищим, ніж п'ять років тому. Якщо у 2014 році за межею бідності жило 15% населення України, то сьогодні - 25%. Однак є реальний шлях виходу з кризи. Це завершення розпочатих і реалізація нових реформ, чи буде це галузь охорони здоров'я, створення Вищого антикорупційного суду, незалежних наглядових рад у держбанках, а це половина всього банківського сектору країни, щоб кредити не розходилися по "своїм" людям. Україна зробила крок у реформуванні різних сфер, і їй не можна зупинятися", - зазначила Кахконен.

Вона впевнена, що економічний потенціал України є вищим, аніж таких країн, як Польща, Румунія, Грузія, Індонезія.

"Вкладено 5,5 млрд доларів, причому половина коштів - 2,5 млрд доларів - у різні інвестиційні проекти, плюс 2 млрд - на підтримку регіональних бюджетів для проведення реформ, іще 500 млн доларів - на постачання газу. В Україні найбільший у Європі запас родючої землі. Однак державна політика у плані розвитку економіки відстала на 20 років ", - додала вона.

Дивіться: Чому Україна - найбідніша в Європі за даними МВФ?

Нагадаємо, після звіту Гройсмана блогер влучно пояснив йому все про "покращення" в Україні очима звичайних людей.Як повідомляв "Знай.ua", Україну та Уругвай порівняли на прикладі президентів. Також "Знай.ua" писав, українці масово виїжджають на заробітки до Росії.