Днями прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив: економіка зростає, при чому вже 11 кварталів поспіль. Втім, у декого з'явилися суттєві сумніви з цього приводу.

Приміром, юрист, блогер Михайло Шнайдер не вірить у реальність такого звіту уряду:

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

"11 кварталів поспіль економіка зростає. Це означає, що почався підйом. В принципі, якщо подивитися на потреби держави - все нормально, ми збалансували" – Володимир Борисович, вийдіть нарешті на вулицю, поспілкуйтеся з простими людьми, зайдіть в звичайний магазин. Зайдіть на ринок. Поговоріть з пенсіонерами. І я впевнений, ви обов'язково дізнаєтеся для себе дуже багато нового і пізнавального. Дізнаєтеся і про зростання економіки і про підйом і про баланс. Дізнаєтеся як дійсно живуть прості українці, а точніше виживають, адже з вікна вашого Мерседеса не видно величезних черг за соціальним хлібом, не видно жебраків старих які чекають тарілки безкоштовного супу, не видно роботяг які не можуть прогодувати свої сім'ї. Хоча я дуже сумніваюся, що такі дрібниці вас взагалі цікавлять ...", - нарікає Шнайдер.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він також додає кумедний мем, де Гройсман нібито приїхав з перевіркою на підприємство – іронія в тому, що винен тут той, хто не краде, а не навпаки.

У його словах, до речі, багато натяків і на статистику цього року щодо ситуації в Україні, яку оцінювали експерти з МВФ та Світового банку.

Вони очікують, що по-справжньому кризовим буде 2019 рік, на який накладається дуже багато політичних та економічних факторів, такі як вибори і ризики дефолту на тлі виплати значних сум зовнішніх боргів.

Перехід означає, що більшість політичних гравців зосереджуватимуться на накопиченні ресурсів і підготовці до 2019 року, тому будуть уникати кризових ситуацій.

Крім того, в бюджеті 2017 року курс гривні був закладений на рівні 27,2 гривні за долар. У бюджеті на 2018 рік – уже 29,3 гривні за долар. Увесь минулий рік гривні девальвувала поступово, однак уже в грудні українці знову відчули суттєве знецінення вітчизняної валюти – майже на 15%.

Справжнім викликом майбутнього року для економіки України може стати продовження трудової міграції за кордон. В регіонах України середня зарплата в кращому разі складає 5-6 тисяч гривень, а в Києві, близько 11 тисяч гривень.

Навіть гарно оплачувана робота в столиці не дотягує до рівня 500-600 євро, які можуть запропонувати польські роботодавці.

Дивіться: Бідність наше все: чи справді економіка України росте

Нагадаємо, українцям показали ідеального президента.Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, чим обернулася відсутність опалення у Кривому Розі, Смілі та інших містах. Також "Знай.ua" писав, депутат видав себе за безхатька, аби отримати компенсацію із бюджету на квартиру.