Звичайні українці все рідше можуть собі дозволити придбати власне житло. Навіть якщо подивитися ціни на просту хату у далекому селі, навряд чи вона буде по кишені. Зовсім інша ситуація у чиновників – їхні маєтки просто вражають пафосом та дороговизною.

На це натякнув юрист, блогер Михайло Шнайдер на сторінці у Facebook. Нещодавно він побував у Конча-Заспі, під Києвом – улюбленому місці тих, для кого мільйони – як для нас дві гривні.

"Саме там живуть забезпечені і впливові люди України. Концентрація розкоші і багатства в цьому місці, просто зашкалює. Величезні палаци за високими парканами. Яхти та особисті причали. Все це коштує мільярди доларів. Кілька бюджетів України, витрачені на ці самі вілли з басейном, скульптури із вертолітними майданчиками, ці будинки належать не бізнесменам або зіркам шоу-бізнесу. Це будинки "скромних" українських чиновників, суддів, прокурорів, міністрів і депутатів. Там живуть: Ляшко, Насалик, Гройсман, Насіров, Порошенко і ще тисячі "простих" держслужбовців", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Шнайдер додає, що в цей же час тисячі українців мріють про комфорт, живучи у холодних квартирах – далеко ходити не треба, згадати хоча б Кривий Ріг, де люди палили на вулиці шини, аби зігрітися, бо за борги їм вимкнули опалення.

Цікаво, що зі 170 парламентарів, що отримують компенсацію на оренду житла в столиці, майже 120 задекларували мільйони заощаджень.

І щонайменше 25 з них ще й точно мають, де жити в Києві або у елітному передмісті. Так відбувається, тому що апарат парламенту нараховує компенсацію, не перевіряючи, чи є у власності депутата або його родини столичне житло, повідомляє bihus.info.

За законом, який парламентарі прийняли самі для себе, ті з них, хто не володіє житлом у столиці і 30 кілометрах навколо, мають право на компенсацію з бюджету.

Тобто з грошей платників податків. Щомісяця - 20 тисяч гривень за оренду квартири чи номера у готелі "Київ". За один день нараховується 650 гривень.

Дивіться: як нардепи-мільйонери отримують компенсацію на житло

Нагадаємо, депутат прикинувся безхатьком, аби отримати компенсацію з бюджету на оренду житла. Як повідомляв "Знай.ua", українцям показали основні риси ідеального президента. Також "Знай.ua" писав, поляк розповів, чому Україна відстала в економічному розвитку.