Чому українці живуть бідно, а поляки можуть дозволити собі купити машину, житло (хай навіть в іпотеку, але простіше), їдять виключно свіжі продукти і їздять у відпустки кілька разів на рік? Цими питаннями задається певно мало не кожен другий. Відповідь на них нещодавно знайшов юрист, блогер Михайло Шнайдер.

Йому випала нагода поспілкуватися із поляком, який представляє велику європейську компанію у нас. Так ось, навіть він не зміг пояснити, чому такий великий економічний розрив між нами. Хоча по суті починали ж однаково:

"Він розповів мені, як на початку 90-х років його земляки їздили в Україну за продуктами і речами. А в Польщі просто нереально було що-небудь купити. І він був щиро впевнений, що після розвалу Союзу і проголошення Незалежності, Україна стане однією з найбільш успішних і процвітаючих держав всієї східної Європи. Адже з таким величезним потенціалом по іншому просто не могло бути. Він досі не може повірити в те, що ми примудрилися за 27 років перетворитися в одну з найбідніших європейських країн. Змогли все розвалити і зруйнувати", - зазначив блогер.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Шнайдер не знайшов іншої відповіді для іноземця, як процитувати відомі слова Михайла Грушевського:

"Біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна".

"Так було завжди. І триває досі, адже кожен народ має ту владу, на яку він заслуговує. Поляк все зрозумів. В його очах я побачив печаль і співчуття. Він на відміну від деяких "українців" дійсно любить і поважає нашу державу", - підсумував Шнайдер.

Дивіться: Побиття українців у Польщі можуть стати викликом для заробітчан

Нагадаємо, бабуся показала, що чекає українців на старості. Як повідомляв "Знай.ua", українці попрощалися із загиблою активісткою Гандзюк. Також "Знай.ua" писав, блогер показав, як простих українців позбавляють волі за дрібниці.