Наскільки збідніли люди в Україні краще за будь-яку статистику покажуть реальні життєві ситуації. Приміром, нещодавно родина із Запоріжжя була змушена викинути свого пса на вулицю просто через те, що їм не дали субсидію – годувати тварину було банально нічим.

На цю історію звернув увагу на своїй сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер.

"Це вже дно? Або ще ні? Волонтери знайшли пса зовсім випадково. Вони прибули на виклик про покинутих щенят, коли побачили на купі листя здорову і доглянуту собаку. Як виявилося, власники вигнали вихованця на вулицю тому, що їм не дали субсидію. Волонтерам колишня власниця так і сказала "не прогодує". На щастя, вся ця історія закінчилася добре. Собаці знайшли новий будинок і люблячу сім'ю. Це дійсно страшно. Люди доведені просто до крайньої міри убогості і відчаю. Тому такі жахливі вчинки. А, що нас чекає завтра? Від чого нам ще доведеться відмовитися? Чим пожертвувати? Багато питань. Відповіді на які, дуже хотілося б почути", - зазначає Шнайдер.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Користувачі одразу відреагували на інцидент, думки різні – одні захищають власницю, мовляв, справді, де їй взяти гроші. Інші натякають, що відсутність субсидій – не привід виставляти тварину на вулицю:

"Немає страшнішого звіря за людину", " Нормальна людина не викине домашню тварину ні за яких обставин. На це здатні лише двоногі недоумки з дефіцитом людяності. І справа не в відсутності субсидії чи невеликій зарплаті", "Які собаки? Немає з чого одягти дітей на зиму", "крайня стадія злиднів", "суспільство деградує, поки інші жирують", - пишуть у коментарях.

Дивіться: рівень бідності в Україні, статистика

Нагадаємо, експерт порівняв "акції" у супермаркетах Фінляндії та України. Як повідомляв "Знай.ua", у мережі показали, як за злочини карають чиновників і простих громадян. Також "Знай.ua" писав, Супрун наочно продемонстрували провал медичної реформи на прикладі реанімаційного відділення однієї з лікарень.