Всю ситуацію в нашій країні можна влучно описати однією фразою із твору відомого письменника Джорджа Оруелла: "Люди, які голосують за невдах, злодіїв, зрадників і шахраїв, не є їх жертвами. Вони співучасники".

Цю красномовну характеристику згадав нещодавно на своїй сторінці у Facebook український юрист, блогер Михайло Шнайдер, натякаючи на те, що відбувається в державі напередодні виборів.

Наштовхнула на роздуми Шнайдера зустріч зі старим знайомим, говорили переважно про голосування, яке очікується весною 2019 року. Блогер запитав, навпроти якого прізвища той буде ставити галочку, і почуте його шокувало:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

"Віддам свій голос тому, хто запропонує нормальну ціну. Він все одно нічого не вирішує, а так хоч щось зароблю" - відповів товариш. І це заявив молодий 35-річний хлопець. Досить не дурний, з хорошою освітою. Це страшно. А ще страшніше те, що таких як він мільйони. Люди розчаровані і байдужі. Тому готові продавати свої голоси за пакет гречки і кілька сотень гривень. Ну, а правда в тому, що вони продають не просто свій голос, вони продають своє майбутнє. Майбутнє своїх дітей і онуків", - зазначив він.

Блогег додав, що йдучи на виборчу дільницю треба дуже добре подумати. Та й ігнорувати вибори теж не вихід, адже це тільки на руку людям із сумнівною репутацією, які всіляко намагатимуться лізти у владу:

"Нам намагаються втовкмачити, що від нас нічого не залежить. Але ж це брехня. Все залежить саме від нас. Думайте, перш ніж зробити свій вибір. І вирішуйте для себе самі, що важливіше, пакет з гречкою або майбутнє ваших дітей ....", - підсумував Шнайдер.

Дивіться: рівень бідності в Україні

Нагадаємо, українцям доступно показали, як ми опинилися на дні бідності. Як повідомляв "Знай.ua", українці вигадали, чим заправити машину без бензину. Також "Знай.ua" писав, Барна втрапив у гучний скандал.