Скільки разів ви помічали зіпсовані товари у супермаркетах, які маскують під виглядом "акції" і продають за зниженою ціною справжню гниль? А от у розвинених країнах система працює зовсім інакше. Наочний приклад показав юрист, блогер Михайло Шнайдер.

"Саме так виглядає держава для дюдей. У магазинах Фінляндії на продукти з терміном придатності ставлять цінники безкоштовно. А в Україні чекають до останнього, а потім викидають на смітник. Дві держави. Дві різні реальності", - зазначив він на сторінці у Facebook, додавши відповідний знімок.


Українці запевняють: нам такого навряд чи дочекатися, про що свідчать численні скарги у коментарях:

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Днями купувала яблука. 10 грн за кіло. Поруч в ящику лежали гнилі і биті по 8 грн. Глянувши, скільки треба зрізати, навіть якщо на варення, я прикинула кілограм нормального залишку. Виходить приблизно 24 грн за кіло. Хороші яблука-10 грн. Обрізаний нормальний залишок з гнилих яблук - 24 грн за кілограм. Де логіка?", " Я не раз бачила в "Новус" пакети з уціненими бананами по 12-15 грн, чорними як ніч їх уже є не можливо, а вони по-15", " На упакованих продуктах з вичерпаним терміном придатності просто перебивають цінники ...", " У нас скоріше всього змінюють термін придатності і скидають ціни... неодноразово бачив подвійні наклейки", " У нас і гниль за гроші продають а потім викидають", " Можу тільки порадіти за фінів . У нас на жаль все дуже погано в усіх сфера нашого життя ! Ми самі винні, коли обираємо владу і не вимагаємо елементарних конституційних своїх прав....", - пишуть користувачі.

До речі, таких ситуацій у нас справді чимало, тільки погляньте, що магазини пропонують купувати своїм клієнтам: навіть "за акційними знижками" таке гидко брати до рук, не те щоб їсти:

Дивіться: "Пчелка", супермаркет на Ватутіна

Нагадаємо, у мережі порівняли українські та польські ціни на продукти та одяг.Як повідомляв "Знай.ua", мережа глузує над витівкою київського ресторану. Також "Знай.ua" писав, блогер показав, на що перетворилися за рік українські лікарні.