У середу, 7 листопада, українці прощаються із загиблою унаслідок цинічного замаху громадською активісткою з Херсона Катериною Гандзюк.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У повідомленні сказано, що труна з тілом активістки вже прибула до місця прощання, в мережі також з’явилися перші фото траурної церемонії.

Прощання з Гандзюк відбудеться у в обласному Палаці молоді і студентів (ДКТ).

Спочатку прощання з дівчиною повинно було відбутися 7 листопада орієнтовно на 12:00 у обласному Палаці культури.

Пізніше на сайті міськради опублікували новий час і місце: обласний Палац молоді і студентів (колишнє ДКТ), початок о 14:00.

Однак безпосередньо у день похорону час прощання ще раз уточнили – з 13:00 до 15:00. Місце залишилося колишнім.

Тисячі українців прийшли, аби попрощатися із Катериною. Люди несуть квіти та свічки, мало хто стримує сльози.

Нагадаємо, причиною смерті радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк стали відразу кілька обставин.

Про це повідомила група "Хто замовив Катю Гандзюк?" на своїй сторінці в Facebook.

Як писав раніше Знай.ua, смерть Катерини Гандзюк – не випадковість. У цій трагедії замішані конкретні люди, яким не подобалася принциповість та активна громадянська позиція покійної.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив блогер Михайло Шнайдер.

"Настав час називати речі своїми іменами. Катю Гандзюк Убили. Убили за її принципову позицію. Убили за її чесність і непідкупність. І у цього жахливого злочину є замовник. Є той, кому була вигідна смерть цієї сильної дівчини. А ще є ті, хто його покриває. Наші "доблесні" правоохоронні органи абсолютно бездарно розслідують цю гучну справу, і у мене виникають великі сумніви в тому, що вони хочуть знайти винного у вбивстві Каті. Кілька місяців вони не можуть встановити замовника. А може просто не хочуть? Тому єдиний вихід це відставка. Бездарне керівництво повинно піти. Деякі депутати вже почали усвідомлювати весь що відбувається жах. Вони заявили про наміри блокувати трибуну Ради, якщо питання про створення тимчасової слідчої комісії за фактами нападів на активістів не буде поставлено на голосування в першу чергу. І я повністю підтримую таке рішення", - зазначив блогер.

Також Знай.ua писав про те, що підозрювані у нападі на громадську активістку Катерину Гандзюк, яка померла в лікарні 4 листопада, розповіли подробиці замаху.