6 листопада пленарний день у Верховній Раді видався дуже спекотним. Справа в тому, що народні депутати вирішили заслухати інформацію від силовиків, у справі загиблої активістки Катерини Гандзюк.

Все почалося з того, що керівник Генеральної прокуратури Юрій Луценко звинувативши парламентаріїв у тому, що вони заважають працювати - подав у відставку.

«Сьогодні звинувачують не тих, хто вбив Гандюзк і затриманий Національною поліцією, а тих, хто, на думку слідчого, не вказує на потрібного їм замовника. Це все боротьба за владу, - заявив він з трибуни. - Щоб не було сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку Президенту України, і ви в парламенті повинні розглянути це питання».

Діарея мозку

Після цієї заяви Луценка нічого не віщувало бурі, до того моменту, поки до трибуни не підійшов заступник голови фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв. Він звинуватив у всіх гріхах силовиків і закликав не тільки Луценка піти у відставку, але і голову МВС Арсена Авакова.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

«Все витоки, які заважають слідству, повинні бути розслідувані і покарані. Витоки з слідства неможливі без слідчого або прокурора. Щоб слідство було справжнім і незалежним, Юрій Луценко та Арсен Аваков, йдіть у відставку разом», - заявив він.

Між Соболєвим і Луценко виник конфлікт

Після цього між політиками почалася словесна перепалка, в якій також брали участь і колеги Соболєва по фракції.

Покричавши вони заспокоїлися. Підтримати чоловіка навіть підійшла член БПП Ірина Луценко. Тільки не зрозуміло, вона намагалася його заспокоїти або навпаки роздратувати, так як вже через мить перепалка між Соболєвим і генпрокурором відновилася.

Дружина Луценка щось шепотіла йому на вухо

«Підемо вийдемо», - запропонував Луценко народному депутату, але той, як і личить справжньому парламентарію, який воювати може тільки язиком, вирішив не ризикувати.

Трохи пізніше, відповідаючи на критику в тому, що він обзивав Єгора Соболєва, голова ГПУ вирішив зробити це привселюдно.

«Сьогодні похоронами Гандзюк займається "Народний фронт", а не ці діячі, які збирають на цьому свої криваві дивіденди. А якщо колишній голова антикорупційного Комітету (Єгор Соболєв) до сих пір не розуміє різницю між процесуальним керівництвом і слідством, якого в ГПУ немає вже рік, то це не голова Комітету, а просто недоук, у якого діарея мозку виливається тут, прямо в залі» , - висловився Генеральний прокурор.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, що українцям назвали справжні мотиви замовника Катерини Гандзюк.

Також ми писали, що розслідування наближається до завершення, а розлючені українці накинулися на Геращенка.