Радниця міського голови Херсона, відома активістка Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили кислотою, померла в лікарні через відрив тромбу. Про це йдеться в повідомленні на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook. Цю сторінку ведуть друзі Катерини.

Катя померла. Деталі будуть пізніше. Прохання не турбувати родичів. Друзі протягом доби нададуть більше інформації.

Geplaatst door Хто замовив Катю Гандзюк? op Zondag 4 november 2018

Хто така Катя Гандзюк?

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Катерина Гандзюк - була відомою в Херсоні своєю проукраїнською позицією громадським діячем і волонтером. Була депутатом двох скликань міськради. Вона виконувала обов'язки керуючого справами міської ради.

За словами мера міста Володимира Ніколаєнко, Гандзюк мала принципову позицію і завжди називала речі своїми іменами, зокрема щодо подій так званої "російської весни" на півдні України в 2014 році.

Подробиці жахливого нападу

Моторошний напад на громадську активістку Катерину Гандзюк сталося 31 липня в Херсоні. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину невідомою рідиною. Жінка отримала опіки 40% тіла. Кислота потрапила активістці на спину і руку, а також частково на обличчя, зачепила очі.

17 серпня співробітники Нацполиции і СБУ затримали двох осіб, яких вважають причетними до організації замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Згодом правоохоронці провели спецоперацію і затримали ще трьох підозрюваних у нападі Гандзюк.

Слідство підозрює в скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбіна і Микита Грабчук. В організації злочину обвинувачується Торбіна, інформація про замовників засекречена.

Всім п'ятьом підозрюваним суд вже обрав запобіжний захід: четверо були взяті під варту, одного - Вишневського - відпустили під домашній арешт.

22 серпня глава відомства Сергій Князєв повідомив, що в цілому правоохоронці затримали шістьох осіб, підозрюваних у вчиненні злочину. Четверо з них вже зізналися у причетності до нападу.

Слідство розглядає дві основні версії нападу на Гандзюк: професійна діяльність дівчини на посаді виконуючої обов'язки керівника апарату Херсонської міської ради та активна громадянська позиція, а також її громадська і політична діяльність як активіста.

За 50 днів після замаху Гандзюк перенесла 11 операцій з видалення омертвілих тканин і пересадки шкіри. 29 вересня Гандзюк записала відеозвернення з лікарні.

Напомним, в Херсоне напали на известную активистку Екатерину Гандзюк, которая в последнее время исполняла обязанности управляющего мэрии города.

Портал писал, что в ночь на 17 августа во Львове избили активистов, которые рисовали трафаретные надписи "Кто заказал Катю Гандзюк?".

Как ранее сообщал портал "Знай.ua", полиция поймала подозреваемого в нападении на херсонскую активистку.