Українці із хвилюванням і тривогою спостерігають за станом радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, яка постраждала в результаті нападу з кислотою.

Днями вдалося отримати відеозвернення радниці, як передає Громадське.

активістка

Гандзюк додала:

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно я знаю, що я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. тому що їх сьогодні не лікує ніхто".

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Радниця також підкреслила, що за останній час в Україні було скоєно чимало подібних нападів, однак розслідування в цих справах не просуваються.

Як вона додала:

"Гандзюк - це не просто моє прізвище. Це прізвище в ряду 40 інших прізвищ постраждалих від нападів, що сталися за останній рік. За останній рік в Україні відбулося 40 нападів на громадських активістів. Замовники одного з яких не були названі. Гірше всього - половину з цього списку я знаю особисто. це найбільше мене жахає: половина цього списку - особисто відомі мені люди. Інших я не знаю. Але тим не менше, кількість це просто вражає".

До слова, ще раніше стало відомо, що щільність кислоти, якою зловмисники облили співробітницю міськради, активістку Катерину Гандзюк, вдвічі більше за речовину, що використовується в автомобільних акумуляторних батареях.

Цю інформацію повідомили правоохоронці під час робочої наради в Херсоні під керівництвом першого заступника Голови Національної поліції України В'ячеслава Аброськіна. Він заслухав результати про просування слідчого процесу щодо резонансного злочину.

активістка

Аброськін зазначив, що для розкриття справи працює спеціально створена група із співробітників Головного слідчого управління Нацполіції, Департаменту стратегічних розслідувань і обласного главку поліції Херсонщини.

Аброськін також прокоментував: "Зараз ми ретельно перевіряємо інформацію у справі нападу на чиновника, що надходить від громадян. Ми уточнюємо найменші деталі та аналізуємо їх ".

постраждала

Нагадаємо, родичі херсонської чиновниці Катерини Гандзюк, на яку скоїли напад та облили кислотою, розповіли про стан постраждалої.

Як повідомляв Znaj.ua, стан здоров'я херсонської чиновниці Катерини Гандзюк, яку нещодавно облили кислотою, погіршився.

Також Znaj.ua писав про те, що суд обрав запобіжний захід для п'ятого підозрюваного в нападі на чиновника міської ради Херсона Катерини Гандзюк. Це 2 місяці під вартою без права на заставу.