Прийнято вважати, що українці найчастіше їдуть на заробітки саме до Польщі. Втім, останнім часом практично на кожному стовпі можна побачити оголошення із запрошенням на автобусні тури до Москви. Справді, невже туристами туди відправляються наші земляки? Чи все ж таки працювати?

Однозначно, друге, як написав на сторінці у Facebook блогер, юрист Михайло Шнайдер.

"Ось такі оголошення розклеєні мало не на кожному стовпі. За останні кілька років з України виїхало близько чотирьох мільйонів чоловік. А за неофіційними даними близько десяти мільйонів. А тепер проста арифметика. На даний момент по самим оптимістичним підрахунками населення нашої держави становить близько 30 мільйонів людей, з яких 12 мільйонів пенсіонери, близько 3 мільйонів люди з інвалідністю, близько 8 мільйонів діти. І тільки 7 мільйонів працездатного населення. Тільки вдумайтеся в цю цифру. І з кожним днем ​​вона стає все менше і менше. Щодня тисячі людей їдуть назавжди. Це вже не просто біда. Це справжня катастрофа. Ми втрачаємо наше майбутнє. І якщо так триватиме, то втратимо всю Україну ...", - зазначив Шнайдер.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як відомо, більшість українців, які мають намір виїхати за кордон, планують поїхати до Польщі, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології. Соціологи запитали у респондентів, чи планують вони у найближчі півроку поїхати з України з метою тривалого перебування.

7% опитаних заявили, що збираються виїхати на три та більше місяців, а 86% - не планують цього робити. Більшість з тих, хто планує виїхати, вже навіть робили конкретні кроки для цього.

Респонденти, які планують виїзд за кордон, могли назвати одну або кілька країн, куди вони мають намір вирушити. Лідером серед українців стала Польща, куди планують виїхати 36% з охочих.

До Чехії планують поїхати 12%, Німеччини - 11% респондентів, а до Росії - 7%. Далі йдуть США - 6%, Італія - 5% та Канада - 3%.

До Угорщини та Франції хочуть поїхати по 2%. За останні кілька років українці почали масово виїздити на заробітки до Польщі, адже там наразі створене достатньо ліберальне трудове законодавство. За різними оцінками, у Польщі на роботі перебувають понад один мільйон українців.

Дивіться: Чому українці досі їдуть до Росії на заробітки?

Нагадаємо, блогер показав, що насправді змінилося в Україні за 5 років. Як повідомляв "Знай.ua", рівень життя України на Уругваю порівняли на прикладі президентів. Також "Знай.ua" писав, у Кривому Розі, Смілі, Шепетівці та інших містах України масово закриваються школи та лікарні через відсутність опалення.