Протягом поточного року прибутки українського президента Петра Порошенка, згідно офіційних даних, зросли у 8 разів. В той час, коли комунальні тарифи стали непідйомними, а ціни на продукти змушують переходити на сухарі, в далекому Уругваї ситуація зовсім інша. Там живе колишній лідер, якого називали найбіднішим у світі.

На це звернув увагу на сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер.

Хосе Мухіка, екс-президент Уругваю
Хосе Мухіка, екс-президент Уругваю

Мова йде про Хосе Мухіку, якому вдалося за час свого перебування на посаді перетворити країну та сільськогосподарську Мекку та налагодити експорт, піднявши тим самим економіку, знизивши державний борг та скоротивши рівень бідності:

Хосе Мухіка, екс-президент Уругваю
Хосе Мухіка, екс-президент Уругваю

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"Колишній глава Уругваю, провів 13 років в тюрмі під час панування в країні військової диктатури. Він пережив численні тортури і провів місяці в одиночній камері. Коли Хосе Мухіка вступив на посаду президента в 2010 році, він відмовився переїхати в розкішний президентський особняк і вважав за краще жити на скромній фермі за межами столиці з дружиною і собачкою Мануелою. Він витрачав близько 90% своєї президентської зарплати на благодійність, так як, за його словами, не потребував цих грошей. Після відходу у відставку президент і перша леді країни залишилися жити, в своєму старенькому домі. Вони разом працюють на своїй ділянці, вирощуючи овочі і хризантеми на продаж".

Хосе Мухіка, екс-президент Уругваю
Хосе Мухіка, екс-президент Уругваю

Шнайдер наголошує: найманих працівників і охорони у них немає. Воду для господарських потреб екс-президент сам носить з криниці у дворі. При необхідності він відвідує звичайну сільську поліклініку, де разом з односельцями чекає своєї черги до лікаря. Після роботи він заїжджає на своїй старій машині в місцевий магазин і купує продукти.

"Мухіка заслужив поваги політиків багатьох країн за те, що відкидає розкіш і не відриваючись від свого народу. Ось так виглядає справжній лідер держави. Лідер якого нам так не вистачає ...", - підсумував він.

Як відомо, зарплата екс-президента Уругваю відповідає середньому доходу мешканця - приблизно 775 доларів на місяць. Все багатство - автомобіль "Фольксваген Жук", 1987 року, вартістю 1800 доларів, а також половина активів подружжя - земельна ділянка, трактор і будинок.

Хосе Мухіка, екс-президент Уругваю
Хосе Мухіка, екс-президент Уругваю

"Я живу так більшу частину мого життя, і задовольняються тим, що у мене є", - неодноразово говорив журналістам він.

Дивіться: таємна відпустка Порошенка

Нагадаємо, "тітушка" побив копів просто у суді і втік на тролейбусі.Як повідомляв "Знай.ua", Гройсман звітував про стан економіки, а блогер відповів йому картиною з реального життя. Також "Знай.ua" писав, заробітчанам розповіли, як отримати субсидію.