Декларування доходів при призначенні субсидій - необхідна умова для українців, що працюють за кордоном. Така процедура проводиться для коректного розрахунку нарахувань.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в понеділок, 19 листопада, передає «Хвиля».

«Пропозиція про необхідність декларування доходів викликана питанням розрахунку розміру субсидій, а не з метою їх оподаткування. Інакше працівники отримують подвійну преференцію порівняно з іншими громадянами. Справа в тому, що всі бажаючі отримати субсидію повинні декларувати всі свої доходи, як ті, що вони отримують в Україні, так і ті, які надходять з-за кордону. На практиці відбувається наступне — хто живе і працює в Україні, платить податки і ЄСВ, часто не отримує субсидію, оскільки чесно декларує всі доходи (саме за рахунок сплачених цими людьми податками держава надає субсидії громадянам). А ті, хто отримують доходи з-за кордону, як правило, їх не декларують при зверненні за субсидією. В результаті їм субсидія нараховується в більшому розмірі, ніж це могло бути за чесного декларування доходів. Це відбувається за рахунок нас з вами — платників податків в Україні», — зазначив Рева.

Як стверджує міністр, про оподаткування внаслідок декларації отриманих з-за кордону доходів мова не йде, оскільки всі податки з цих доходів були сплачені у країні перебування, а їх обкладання податком в Україні було б подвійним оподаткуванням.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Коли громадянин звертається за субсидією, він зобов'язаний вказати свої доходи, оскільки ці кошти він витрачає на власне споживання. Але, якщо він не бажає це робити, то немає жодних проблем — тоді не потрібно звертатися за субсидією», — пояснив він.

Нагадаємо, Андрій Рева розповів, скільки українців отримають державну допомогу в наступному році.

Як повідомляв портал Знай.иа, близько п'яти мільйонів українських сімей сьогодні отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Також портал Знай.иа писав, що у Міністерстві соціальної політики вважають, що кошти, які надсилають українцям родичі-працівники також повинні вважатися доходами фізосіб.