Сьогодні народні депутати зуміли прийняти в першому читанні законопроект №9037 - про закріплення в Конституції курсу на членство в ЄС і НАТО.

За це рішення проголосували 311 народних депутатів з 351 зареєстрованих у сесійній залі. Від Блоку Петра Порошенко "за" проголосували 124 депутата, Народний фронт - 73, Радикальна партія - 19, "Батьківщина" - 18, "Самопоміч" - 17, "Воля народу" - 14 депутатів, "Відродження" - 13. "Опозиційний блок" законопроект взагалі не підтримав.

Судячи з результатами поіменного голосування, які опубліковані на сайті Ради, "проти" голосували позафракційні Юрій Бойко, Яків Безбах, Сергій Дунаєв та 18 нардепів з "Опозиційного блоку".

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Угорщина образилася на Україну і не дасть їй вступити в НАТО, названі головні причини

Угорщина не проти того, щоб глави зовнішньополітичних відомств України та Грузії були присутні на зустрічі Північноатлантичного альянсу на рівні глав МЗС, проте "вето" з проведення засідання Комісії Україна-НАТО знімати не буде, визнається "Радіо Свобода" міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Петер Сійярто
Петер Сійярто

"Я можу погодитися з форматом зустрічі з представником України на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, який буде схожий на той, який у нас був під час останнього саміту НАТО. Тоді були запрошені президенти Грузії і України. Ми не були проти. І якщо на зустріч міністрів НАТО у грудні будуть запрошені глави МЗС Грузії і України, ми теж на це підемо"заявляє Петер журналістам в рамках засідання Ради ЄС у Брюсселі.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Спільні навчання в Азовському морі: у НАТО виступили з потужним заявою

Для того, щоб не провокувати Російську Федерацію Північноатлантичний альянс (НАТО) не розглядає можливості проведення спільних з Україною навчань в акваторії Азовського моря.

Також "Знай.ua" писав про те, що Ядерні пташки Путіна влаштували НАТО жахливу провокацію, але забули про іржу: фото ганьби