Стало відомо, що в Україні планують знизити податок на доходи фізичних осіб, що утримується з доходів від здавання в оренду нерухомого майна — з 18% до 5%. При цьому фізосіб-підприємців зміна не торкнеться.

Про це заявив президент Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) Юрій Піта, передає «Хвиля».

Так, зменшення податкової ставки, найвірогідніше, буде відбуватися за прикладом податку при продажу нерухомості: по цих операціях ПДФО стягується не в розмірі 18%, а 5% ставкою.

У той же час власники нерухомості будуть так само платити військовий збір – загальне оподаткування повинно проводитися за ставкою 6,5%.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Згідно з інформацією АФНУ, у Державній фіскальній службі вже обговорили пропозицію і отримали її підтримку. Ріелтори очікують, що Міністерство фінансів України підготує відповідний законопроект.

На думку деяких експертів, така ініціатива підштовхне населення до реальної сплати ПДФО зі здачі нерухомості в оренду. Зазначимо, що на сьогоднішній день господарі житла намагаються різними хитрощами методами ухилитися від цього.

«Ми вважаємо, що такий підхід дійсно виведе ринок із тіні та дозволить більш ефективно наповнювати бюджет. На сьогоднішній день нинішня ставка несе велике податкове навантаження, і власники не готові платити такі податки», — пояснив Юрій Піта.

За різними даними, податки з орендних доходів на поточний момент платить від 70% до 80% власників житла, які займаються цим видом діяльності.

Нагадаємо, що з наступного року в Україні розпочнеться монетизація субсидій, економним українцям повернуть гроші, які люди можуть використовувати на будь-які цілі.

Як повідомляв портал Знай.uа, більшість українців не можуть собі дозволити винайняти окрему квартиру в Києві, тому що тільки за останні півроку ціни на оренду житла зросли на 20%.

Також портал Знай.uа писав, що до новорічних свят залишилося трохи більше місяця, а вже зараз вкрай важко знайти вільну квартиру в туристичних містах. Всі кращі варіанти розбирають ще в жовтні, ті, що залишилися, відлякують своїми цінами.