Що не можна їсти

У Різдвяний піст заборонені:

  • М'ясо та м'ясні продукти (котлети, ковбаси, сосиски, тельбухи і тд);
  • Курка, качка та інші види птиці;
  • Кров тварин теж відноситься до цього, але в християнстві їсти її в будь-якому випадку вважається гріхом;
  • Алкогольні напої;
  • Молочні продукти;
  • Масло і жир тваринного походження;
  • В деякі дні заборонено їсти страви після термообробки і додавати рослинне масло;
  • З 20 грудня заборонена і риба, і вино (дозволено трохи вживати у свята і вихідні до цього дня);
  • В останній день посту до вечора заборонено їсти все, з вечірньою зіркою можна починати їсти пісну святкову вечерю, починаючи з куті.

З огляду на те, що в нашій країні Новий рік зазвичай святкується застіллям, де майже завжди присутнє шампанське, багато м'яса та інших заборонених продуктів, то варто було б відмовитися від цього свята. Але не церковнослужителям дозволяються деякі послаблення. Головне, щоб ця ніч не переросла в свято шлунка, п'янку і сильне гуляння.

Що не можна робити

Як ми вже говорили важливо не тільки дотримуватися правил щодо їжі. Різдвяний піст вважається як би періодом очищення, перед настанням нового етапу. З Різдва раніше вважався абсолютно новий рік. Тому цей час потрібно провести з користю для себе, своєї душі і оточуючих. Не можна грішити, не можна ображати людей, особливо це відноситься до рідних і близьких, лаятися і лихословити.

У слов'ян збереглося багато і народних заборон, які утворилися з прикмет, які помічали з року в рік.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Прибирати будинок ввечері не можна, тому що можна зустріти Різдво разом з нечистю. Це потрібно робити вдень. Не можна шкодувати гроші під час посту, особливо якщо виходите на базар. Благополуччя покине будинок тих, хто затиснув кілька гривень, а щедрим рік принесе фінансове благополуччя.

Не можна сидіти постійно вдома, закрившись. Молитися і очищатися духовно потрібно, але в гості теж варто ходити і запрошувати гостей до себе, щоб весь рік був достаток. А ось виходити на полювання або на риболовлю заборонено, якщо не хочете накликати на себе нещастя. Також не можна грати весілля і засилати сватів.

Раніше Знай.ua повідомляв, через перекриття доріг по всьому Києву Новий рік обернеться для столичних водіїв сущим пеклом

Нагадуємо, ми вивели алгоритм ідеальної сукні на Новий 2019 рік

Також Знай.ua повідомляв кому категорично не можна обмежувати себе в їжі в Різдвяний піст .