Сьогодні, 28 листопада, у Стамбулі проходить другий день триденного Синоду, на якому виписують і "причісують" текст дозволу на українську Автокефалію.

Український політолог Юрій Романенко у зв'язку з наданням Україні Томосу дав цінну пораду українцям:

"Братва, дали Томос, так що забуваємо всі про воєнний стан і перевзуваємося в релігійних експертів. Попереду три дні релігійної благодаті, а там, дивись, Бог ще що-небудь подасть інформаційним паразитам", написав Романенко.

Щоправда, Юрій Романенко дещо поспішив з радісною звісткою про надання Томосу Україні. Наразі Патріарх Варфоломій висловив свою позицію щодо кризи в Україні та пояснив, для чого потрібна Автокефалія нашій країні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

А вирішальний для українського православ'я синод Вселенського патріархату продовжить роботу і завтра, 29 листопада. Синод затвердить текст Томосу для українського православ'я, а також визначить точну дату собору для створення нової об’єднаної української церкви.

Нагадаємо, у Стамбулі 27 листопада розпочалось засідання Священного Синоду Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нарешті озвучили остаточну дату історичного для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.

Також Знай.ua писав, під час служіння на вшанування жертв Голодомору в Україні в 32-33 рр в італійському храмі присутні не повірили власним очам – кров святого Януарія ратово ожила.