Заступник начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко зробив заяву щодо мобілізації в Україні.
Заяву зробили на брифінгу Збройних сил України.
За словами начальника Генштабу, після введення воєнного стану повномасштабну мобілізацію проводити не будуть.

військові

За словами Тимошенко Родіон, у випадку воєнних дій в ряди ЗСУ будуть призивати насамперед резервістів першої черги.

"Резервісти – це оперативний резерв першої черги і другої. Оперативний резерв першої черги складається з людей у віці до 40 років, які пройшли відповідну підготовку. Вони приписані до військових частин і знають командира військової частини. Вони готові до виконання бойових завдань. Друга черга – особовий склад до 50 років, який піде на доукомплектування статичного резерву військового формування", – заявив заступник начальника Генштабу.

До деяких заходів планують залучити перший оперативний резерв. З ними проведуть збори, але про повну мобілізацію на сьогодні не йдеться.

"Вони не стануть військовослужбовцями. З ними проведуть збори за принципом "стрілочного дня" – один раз в тиждень. У разі прибуття людини на такі зібрання передбачається виплата грошей", – додав він.

Нагадаємо, після введення воєнного стану українці масово почали отримувати повістки до військкомматів, до тогож ці повістки приходили у вигляді смс-повідомлень. У Міноборони пояснили, що не мають відношення до цих повідомлень військовозобов'язаним.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін цинічно на весь світ висловився щодо атаки в Азовському морі.

Також Знай.ua писав про те, що на кордоні з Польщею помітили колони військової техніки. Очевидці показали це на відео.

Дивіться: Воєнний стан в Україні. Що потрібно знати простим українцям