Протягом доби українські прикордонники вже не пропустили через митний контроль понад 30 десятки росіян.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відомо, що всі вони прибули до Києві авіасполученням через Мінськ. У свою чергу авіакомпанія повинна була відправити всіх росіян додому першим, же рейсом.

Крім того білоруські прикордонники відзначили, що найбільше "повернутих" було саме сьогодні, 27 листопада.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Починаючи з учорашнього дня майже п'ятдесят чоловік повернули до Мінська. Це торкнулося чотирьох рейсів "Белавіа": трьох вчора і ще одного сьогодні. Найчисленніша група повернутих була сьогодні. Якщо вчора повернулися 12 осіб, то сьогодні - 35", - розповів офіційний представник Держприкордонкомітету Антон Бичковський.

Також білоруські прикордонники відзначили, що реєстрація пасажирів проходила у відповілності до норм місцевого законодавства, проте вони достеменно так і не знаючит причини масового повернення росіян до Мінська.

"Ми їх оформили встановленим порядком, вони вибули рейсами в Україні, потім повернулися назад через непропуск суміжною країною. Причина непропуску не називається. Інформації від державної прикордонної служби України щодо зміни порядку перетину кордону іноземними громадянами, в тому числі Російської Федерації, не надходило", - повідомив Антон Бичковський.

Варто відначити, що з початком бойових дій на Донбасі було скасоване пряме авіасполучення між Україною та Росією. Через, що виник так званий "перевалочний пункт" у Білорусі.

Разом з тим варто відзначити, що за рішенням міністра оборони Степана Полторака, в Україні було розгорнуто пункт управління Міністерства оборони.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник прес-служби Міноборони Олексій Чорнобай.

Перед Пунктом управління поставлено кілька завдань:

підвищення військово-політичного та адміністративного керівництва Збройними силами України;
взаємодія з іншими складовими сектору безпеки і оборони;
здійснення поточного інформаційного забезпечення вищого державного та військового керівництва.

Для роботи в умовах воєнного стану в оборонному відомстві розгорнуто та працює в цілодобовому режимі Пункт управління...

Geplaatst door Chernobai Oleksii op Dinsdag 27 november 2018

"Пункт управління розгорнуто у складі об'єднаних центрів, які будуть виконувати комплекс завдань щодо нормування питань, пов'язаних з нормативним і правовим забезпеченням; організації комплексу оборонних заходів; координації дій з напрямів забезпечення потреб Збройних сил України в озброєнні і техніці, матеріальними засобами, ресурсами", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами Чорнобая, Пункт управління буде працювати в цілодобовому режимі, а також в тісній взаємодії з оперативними групами Генерального штабу ЗС України та іншими органами військового управління.

Нагадаємо, влада поставила під удар найбільшу годівницю економіки.

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко заявив, що морок, в який потрапили українці - тільки початок.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти кинули за ґрати викрадених українських моряків.

В Україні запровадили воєнний стан в 10 прикордонних областях