Сімферопольський суд заарештував на два місяці 12 українських військових моряків. Раніше їх затримали окупанти, звинувативши у порушенні кордону Росії в Керченській протоці.

Всього окупанти заарештували 24 моряка. Про це повідомляють російські ЗМІ

На даний момент у в'язницю відправили: Андрія Оприска, Сергія Цибізова, Юрія Будзила, Володимира Терещенка, Віктора Беспальченка, Володимира Варимеза, Михайла Власюка, Богдана Головаша, Сергія Чулібу, Владислава Костишина, Сергія Попова та Романа Мокрюка.

За попередніми даними, 27 листопада в суді Сімферополя обирали запобіжний захід лише для рядового складу затриманих українських моряків. Для офіцерів його обиратимуть 28 листопада.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо про першого заарештованого окупантами українського моряка Володимира Варімезу. Своєї провини затриманий не визнав.

За неофіційною інформацією, поширеною російськими ЗМІ, у лікарні в Керчі перебувають Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 р. н., м. Новоукраїнка, Кіровоградська область), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 р. н., м. Одеса), Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 р. н., м. Одеса).

Нагадаємо, російський військовий корабель протаранив буксир ВМС України на виході з Керченської протоки, після чого Росія застосувала зброю проти українських суден.

25 листопада три українські судна: броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", - розпочали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

Однак при намаганні ввійти в Азовське море, перетнувши Керченську протоку, їх зустріли чотири прикордонні кораблі.

Один з них - російський прикордонний корабель "Дон", протаранив український рейдовий буксир, пошкодивши його. Після цього російські військові відкрили вогонь на ураження по українським судам. В результаті Росія захопила три українські кораблі, 24 українські моряки потрапили у полон, серед них 6 поранено, з них двоє у важкому стані.

Нагадаємо, з'явився повний список прізвищ затриманих в РФ українських моряків.

Як повідомляв портал Знай.ua, представники ЄС вимагають в Росії відпустити затриманих українських моряків.

Також Знай.ua писав, стало відомо о ім'я виконавця злочину Путіна в Азовському морі