Через введення воєнного стану для операторів ринку міжнародних перевезень зросте ціна фрахту, а також збільшаться страхові ризики.

Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк на сторінці в Facebook.

Крім того він відзначив, що серед основних ризиків, які можуть виникнути після введення правового режиму воєнного стану стане зростання ціни фрахту. Проте якщо вона й зросте, то ці зміни не стануть критичними для економіки.

"По темі, яка всіх хвилює. Ми проаналізували можливі ризики, які несе для аграрної галузі ескалація конфлікту в Азовському морі і обумовлений нею режим воєнного стану в 10 областях. Серед ризиків - зростання ціни фрахту. Можливо, але в незначному обсязі, і точно не в короткостроковій перспективі, оскільки суду фрахту з великим тимчасовим лагом. Сподіваємося, що через місяць фактор воєнного стану вже не буде актуальним", - написав Мартинюк.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Також він відзначив, що введення воєнного стану вплине і на страхові виплати. Адже компанії будуть змушені закладати у свою ціну додаткові ризики, які несе новий правовий режим.

"Зростання страхових премій. Аргументи ті ж, що і пунктом вище. Страхові компанії швидше за все закладуть додаткові ризики при страхуванні операцій в портах Азовського моря", - зазначив Мартинюк.

Разом з тим варто відзначити, що український співак та імовірний кандидат на пост глави держави на майбутніх виборах Святослав Вакарчук прокоментував ситуацію введення воєнного стану на території держави.

"Закликаю всіх учасників політичного процесу не використовувати реальну загрозу безпеці України у власних політичних цілях.Тільки продемонструвавши спільну позицію, ми зможемо вимагати такої ж згуртованості від всього світу. Зараз, як ніколи,час для єдності!", - написав Вакарчук.

Крім того варто додати, що перша ракетка України і четверта ракетка світу Еліна Світоліна закликала підтримати Україну після введення воєнного стану.

На своїй сторінці в Instagram Світоліна опублікувала український прапор з підписом "Pray for Ukraine" (Молися за Україну).

Нагадаємо, воєнний стан на Укрзалізниці змінює все.

Як повідомляв "Знай.ua", воєнний стан очима юристів.

Також "Знай.ua" писав, як депутати ввели військовий стан в Україні.

В Україні запровадили воєнний стан в 10 прикордонних областях