Нагадаємо той факт, що 26 листопада, український парламент підтримав більшістю голосів указ українського президента про введення воєнного стану на території десяти областей України.

Відомо, що дане рішення депутати прийняли за захоплення українських військових кораблів у Чорному морі. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

У мережі з'явилася карта, на якій можна спостерігати в яких саме областях вводиться воєнний стан.

Таким чином, документ встановлює особливий режим на 30 діб, з 9.00 28 листопада 2018 до 9.00 27 грудня 2018 року, у Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто нагадати, що говорячи про введення надзвичайного стану президент Петро Порошенко відразу зазначив: "Це рішення не передбачає негайної мобілізації. Буде проведено роботу з резервами першої черги". І додав: рішення "не буде передбачати обмеження конституційних прав і свобод громадян", передає "КП" в Україні".

Як все це може відбитися на житті обивателя? Чи скасують масові заходи, концерти і святкування Нового року? Про все це розповіли експерт по інформаційним війнам Військової кафедри Київського інституту ім. Шевченко Олександр Курбан і військовий експерт Олег Жданов.

ЗСУ
ЗСУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що якщо зараз спецслужби, відомство Турчинова і чинна влада говорять про воєнний стан, то чому його не ввели в самому початку російського вторгнення на Донбас? І що змінить цей новий статус для кожного з нас? Відповіді на ці запитання спробував дати на сторінці в Facebook російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко.

Він упевнений, що в першу чергу змінилися правові передумови, коли неприхована атака з боку РФ більше ніким не ховається.

Нагадаємо, Трамп прокоментував ситуацію в Азовському морі.

Як повідомляв Знай.uа в Україні оголошено воєнний стан у 10 областях: кому із українців приготуватися.

Знай.uа писав, в Україні назрів новий Майдан, відео.