26 листопада в Україні, згідно указу президента, офіційно запровадили воєнний стан на 30 діб. Як зміниться наше життя і чи будуть певні обмеження для простих громадян?

Відповіді на ці питання ексклюзивно для "Знай.ua" дали відомі адвокати Сергій Старенький та Сергій Бевз.

Як виявилося, чекають "сюрпризи" у першу на громадян держави-агресора: росіян. Їх можуть цілком законно на час дії воєнного стану депортувати додому, або "інтернувати", тобто переселити в спеціально відведені місця, але у межах України.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"встановлювати особливий режим в’їзду і виїзду, обмежувати свободу пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів; перевіряти документи у осіб, а в разі потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян, за винятком обмежень, встановлених Конституцією України", - підтверджується в тексті указу.

Крім того, ймовірні суттєві незручності і на залізниці. В разі необхідності, сполучення можуть припинити. Звісно, межа дії нового режиму включає далеко не всі області, але шанс, що можете залишитися на свята без квитка до рідних, все ж таки чималий.

Втім, "Укрзалізниця" обіцяла відкрити продаж квитків з 26 листопада, перенесли на 5 грудня – нібито, кінцевий термін. Чи пов'язано це безпосередньо із воєнним станом, поки що невідомо.

Дивіться: Адвокати про воєнний стан, ексклюзивні поради кожному українцю

Батл Адвокатів: Воєнний стан. Чого чекати?

Воєнний стан. Поради від професійних адвокатів для цивільних громадян. Що треба знати і до чого треба бути готовим

Geplaatst door Знай.ua op Maandag 26 november 2018

Нагадаємо, стало відомо, що буде із соціальними виплатами на час воєнного стану. Як повідомляв "Знай.ua", Бабченко вивів на поверхню секрети воєнного стану. Також "Знай.ua", Трамп прокоментував ситуацію в Азовському морі.